NEVOLJE NA BH. PUTEVIMA

Na graničnim prelazima velike gužve, ceste zatvorene zbog odrona

Hronika17.02.19, 17:22h

Na graničnim prelazima velike gužve, ceste zatvorene zbog odrona
Duga zadržavanja na izlazu iz BiH zabilježena su na GP Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina, Izačić i Bosanski Brod

 

 

Iz sigurnosnih razloga, zbog učestalih odrona kamenja na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice. 


Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.  


Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za tu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 


Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 


Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor. 


Duga zadržavanja na izlazu iz BiH zabilježena su na GP Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina, Izačić i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!