SAČEKALI GA U MRAČNOM HAUSTORU

'Vidio sam smrt sopstvenim očima': Ovako je Šaban Šaulić govorio o događaju koji za života nije mogao da zaboravi..

Nedjeljni magazin17.02.19, 14:48h

'Vidio sam smrt sopstvenim očima': Ovako je Šaban Šaulić govorio o događaju koji za života nije mogao da zaboravi..
Na pitanje da li je bilo perioda kada je pjesma utihnula u njegovom životu i srcu, Šaban je ispričao neugodan događaj koji je ostavio dubok trag u njemu

 

 


Šaban Šaulić poginuo je rano jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Njemačke, a prije samo dva mjeseca opisao je dramatičan događaj iz prošlosti koji je umnogome ostavio traga na njegov život.


Na pitanje da li je bilo perioda kada je pjesma utihnula u njegovom životu i srcu, Šaban je ispričao:


- Nije bilo takvih situacija, osim jedne, koja je mogla da prekine, ne samo moju pjesmu, već i moj život. To se desilo u Beču, u vrijeme onog embarga, kada nije moglo da se putuje bez stranih papira, koji su podrazumijevali da moraš da imaš i stan. Ja sam imao te austrijske papire i jedne večeri krenuo sam iz stana u restoran u kome sam nastupao. U mračnom haustoru zgrade sačekali su me neki ljudi i počeli da me ubadaju nožem i udaraju „bokserima“. I ja sam, pravo da vam kažem, vidio smrt sopstvenim očima. Srećom, dugo sam se bavio sportom, pa sam bio okretan i brz, i kada je sve to počelo, uspio da ostanem na nogama, da se krećem, tako da nisu uspjeli da me onesvijeste, jer bi onda, sigurno, do kraja završili posao. Izgleda da nisu imali puno vremena, a nisu ni očekivali takav otpor, pa su u jednom trenutku pobjegli. Dobio sam dva uboda nožem u leđa i jedan jak udarac „bokserom“ u lice. Nisam imao drugog izbora nego da se vratim u stan, na treći sprat, da pozovem pomoć. Zgrada nije imala lift, i ja sam se, onako izranjavan i krvav, popeo gore, ni sam ne znam kako. Prebrojao sam, tačno, sedamdeset dva stepenika. Telefonirao sam prijateljici, koja je odmah pozvala policiju i hitnu pomoć, skinuo sa sebe kaput i sako koji su bili užasno teški, natopljeni krvlju, i šetao po stanu, da se ne bih onesvijestio, jer ko zna da li bih onda preživio. Policija i hitna su brzo stigle i sve se, srećom, dobro završilo. Kasnije sam saznao da je, navodno, jedan od gazdi lokala u Beču angažovao te ljude, dajući im neke velike pare, da bi spriječio konkurenciju da radi. To je bilo jedino iskustvo poslije kog je bilo teško nastaviti - rekao je Šaban u intervjuu koji je krajem 2018. godine dao za "Novosti".


Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike". Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti.


(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još