nakon izjava grabar - kitarović

Bivši savjetnik uzvratio hrvatskoj predsjednici: 'Neka demantira što je obećala Vučiću!

Front16.02.19, 20:38h

 Bivši savjetnik uzvratio hrvatskoj predsjednici: 'Neka demantira što je obećala Vučiću!
"Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike", kazao je Radeljić

 

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je na konferenciji za novinare povodom četiri godine mandata rekla da je pogriješila kada je "Za dom spremni" nazvala starim hrvatskim pozdravom.

 

"Počinila sam grešku kad sam rekla da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to, jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv", rekla je hrvatska predsjednica.

 

 Nakon te izjave, RTL je kontaktirao predsjedničinog bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića.

 

"Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli", kazao je Radeljić za RTL.  

 

 Potom je Radeljić javno postavio pitanje javnosti i predsjednici: "Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam 'velikosrpske agresije' niti genocida u Srebrenici", kazao je Radeljić za RTL.

 

"Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike", kazao je Radeljić.

 

"Pogledajte sve govore predsjednice od posjeta Vučića do danas i pogledajte je li i u jednom govoru spomenut pojam velikosrpske agresije. To je dokaz. Ni u jednom govoru sigurno nije spomenut jer je to bio njezin izričit nalog. A zašto je to Vučiću odradila, to pitajte predsjednicu", kazao je Radeljić.

 

"Usporedite i njezin status na Facebooku kada je 2015. godine, kada je postala predsjednica i ono što je upisala u Potočarima sa statusom od prošle godine nakon što je obećala da više neće spominjati pojam genocida u Srebrenici. Usporedite štop je upisala u Potočarima kada je spominjala genocid u Srebrenici i status od prošle godine kada je napisa "da se ne zaboravi...". Što? E to ne znam što da se ne zaboravi", zaključio je Radeljić.  

 

(RTL, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još