čudotvorno

Nećete vjerovati kako možete suzbiti gripu i prehladu: 'Terapija' ne može biti lakša i jeftinija!

Lifestyle16.02.19, 17:18h

Nećete vjerovati kako možete suzbiti gripu i prehladu: 'Terapija' ne može biti lakša i jeftinija!
Konzumirajte nekoliko dana (po mogućnosti prije nego što se simptomi razviju u bolest)

 

Jedan od najčudotvornijih začina današnjice, koji dokazano liječi mnoge bolesti, te je pravo čudo po pitanju svojih ljekovitih svojstava jeste kurkuma.

 

Kurkuma je biljna vrsta iz porodice đumbirovki od čijeg se korijena biljke dobija istoimeni začin aromatičnog ljutkastog, blago gorkog ukusa. Raste na predjelima jugoistočne Azije, te spada među najzdravije biljke današnjice, koju bi svakako trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

 

Može da se doda u čorbe, salate, variva i različite napitke. Kurkumin, glavni aktivni sastojak ima antibakterijska i antiseptička svojstva koja pomažu u prevenciji i liječenju infekcija, a naučnici su ustanovili da je ova biljka odlična za olakšavanje simptoma gripa i prehlade.

 

Najjednostavniji način za početak "terapije" s kurkumom je čaj koji možete napraviti od ovog začina, a za koji vam je potrebno svega nekoliko sastojaka – med, sok od limuna, kurkuma i voda.

 

Pomiješajte kurkumu i med i mešajte dok ne dobijete gustu kompaktnu smjesu. Stavite 1 kašičicu smjese u šoljicu vruće vode i dodajte sok od limuna. Dobro promješajte i poslužite. 

 

Konzumirajte nekoliko dana (po mogućnosti prije nego što se simptomi razviju u bolest). Vidjet ćete kako ovaj začin zaista čudesno liječi!

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!