DRUGI DAN VAŽNOG SKUPA

Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji

Front16.02.19, 13:08h

Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji
Predsjedavajući Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo i informisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa

 


 


Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić prisustvovao je panelu u kojem je učestvovala njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednik Egipta Abdel Fatah al - Sisi i predsjednik Rumunije Klaus Johannis, a moderator je bio predsjedavajući Minhenske konferencije Wolfgang Ischinger


Visoke zvanice su pozvale sudionike na saradnju u svim oblastima sigurnosti i ekonomiji i na više globalnog multilateralnog partnerstva. 


Predsjedavajući Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo i informisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa. 


Učesnicima konferencije o sigurnosti, danas se obratio i potpredsjednik SAD Mikea Pence.


Poslijepodne, predsjedavajući Zvizdić će prisustvovati panelu “Sigurnost u Jugoistočnoj Evropi - Dva koraka naprijed, jedan nazad”. Panelisti će biti predsjednici Srbije i Kosova, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johannes Hahn.


Minhenska sigurnosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg konferencije Wolfganga Ischingera.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!