IZ BILTENA MUP-A KS

Gorjela kuća u Starom Gradu, jedna osoba povrijeđena: Požar zbog kabla u koji je bila uključena električna grijalica

Hronika16.02.19, 12:55h

Gorjela kuća u Starom Gradu, jedna osoba povrijeđena: Požar zbog kabla u koji je bila uključena električna grijalica
Vlasnik kuće zadobio je povrede u vidu opekotina kože lijeve šake, dok je na prvom spratu kuće nastupila materijalna šteta

 

U požaru koji je jučer izbio u kući u ulici Vrbanjuša u sarajevskoj općini Stari Grad povrijeđena je jedna osoba, potvrđeno je iz MUP-a KS.


Kako je saopćeno, policijski službenici Prve PU obaviješteni su u 8:40 sati da je došlo do požara u kući vlasništvo Dž. G, a koju koristi Dž. S.


"Istog dana oko 09:10 sati, pripadnici PVB Kantona Sarajevo su lokalizovali požar i tom prilikom je Dž. G., vlasnik kuće, zadobio povrede u vidu opekotina kože lijeve šake, dok je na prvom spratu kuće nastupila materijalna šteta. O cijelom slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, te je po njegovom odobrenju uviđaj izvršen u prisustvu vještaka PPZ struke kao i uvižajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.


Vještak se na mjestu događaja izjasnio da je do požara došlo najvjerovatnije uslijed kratkog spoja na produžnom kablu koji se nalazio ispod jednog kauča u prostoriji dnevnog boravka, a u koji je bila uključena električna grijalica, uslijed čega je došlo do zapaljenja ostalih stvari u dnevnom boravku i kuhinje", navode iz MUP-a KS i dodaju da se nastavlja rad na rasjvetljavaju ovog događaja.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!