ČIJE SU OVO KUĆE?

Luksuzne vile oko Sarajeva od kojih zastaje knedla u grlu: Koštaju milione maraka, blješte od bogatstva, svaka se proda...

Nedjeljni magazin16.02.19, 12:27h

Luksuzne vile oko Sarajeva od kojih zastaje knedla u grlu: Koštaju milione maraka, blješte od bogatstva, svaka se proda...
Po luksuznim nekretninama naša zemlja nimalo ne zaostaje za susjedima

 

 


Dok većina bh. građana živi u potpunoj neimaštini i jedva sastavlja kraj s krajem, na domaćem tržištu mogu se pronaći brojne luksuzne nekretnine od kojih zastaje dah.


Superluksuzne kuće i stanovi, s bazenima, liftovima, džakuzijima, opremljeni najskupocjenijim namještajem, smješteni u elitnim dijelovima grada, s obaveznim videonadzorom i alarmom, koštaju i do nekoliko miliona maraka, piše Avaz


Vlasnici kompanija


Na internetu smo pronašli brojne oglase, a skupocjenih kuća i stanova ima u svim dijelovima BiH. Naravno, najviše ih je u sarajevskim naseljima Poljine i Ilidža.


Kako su za Avaz kazali iz jedne sarajevske agencije za nekretnine, zbog višemilionske cijene malo je kupaca, ali svaku vilu uspjeli su prodati.


- Za luksuzne kuće i stanove, čija vrijednost premašuju milion, uglavnom su zainteresirani vlasnici velikih kompanija. U našoj bazi imamo nekoliko vila na Ilidži i Poljinama, koje s okućnicom i popratnim objektima koštaju oko tri miliona maraka svaka - navode iz agencije.

 

luksuz-vila-sarajevo2


Treće osobe


Da svaka roba ima svog kupca, potvrdili su za Avaz i s portala Nekretnine.ba. Kažu da po luksuznim nekretninama naša zemlja nimalo ne zaostaje za susjedima.


Vila na Poljinama


Impresivna vila s Poljina ograđena visokim betonskim zidovima, dvorište popločano kamenom, na internetu je na prodaju za milion i po KM.


Vila ima pet spavaćih soba, četiri kupatila, dvije kuhinje, teretanu...


- Kuće koje koštaju nekoliko miliona uglavnom se prodaju preko trećih osoba. Kupci, u pravilu, ne žele da se zna za njih, plaše se da time otkrivaju bogatstvo i postaju mete. I prodavci su anonimni, jer ne žele da svako zna da im je na račun leglo nekoliko miliona. Posao uvijek završavaju druge osobe - navode s ovog portala.


- Grijanje je podno, na tri vrste energenata, pelet, solarno i plin. Visoko kvalitetni parketi i keramike prve su klase. Ulazna vrata su protivprovalna i protivpožarna. Fasada je termoizolaciona visoke kvalitete za akumuliranje toplote i uštedu energije te evropskim standardom zaštite okoliša... – navodi se u ovom oglasu.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!