Život lijepe Emme Coronel

Biti žena El Chapa: Atraktivna misica imala je 18 godina kada joj je otac dogovorio brak s najbrutalnijim narkogangsterom današnjice

Hronika15.02.19, 09:44h

Biti žena El Chapa: Atraktivna misica imala je 18 godina kada joj je otac dogovorio brak s najbrutalnijim narkogangsterom današnjice
Njezina je uloga tokom suđenja bila istaknuta - mnogi vjeruju kako je mlada Amerikanka, rođena na ranču u Kaliforniji, majka dviju blizankinja i bivša misica, svojim istupima u javnosti i prisutnošću trebala poboljšati imidž El Chapa i možda smekšati porotu
 
Dok su ga izvodili iz sudnice nakon pročitane presude da je kriv po svim točkama optužnice zbog godina trgovine drogom, ubistava i otmica, 61-godišnji bivši kralj droge Joaquín El Chapo Guzmán bacio je pogled prema supruzi Emmi Coronel, piše Jutarnji.hr.
 
 
Uz osmijeh je podigao palac pokazujući joj da ne brine. Njegova 32 godine mlađa supruga pratila ga je pokeraški mirnim licem, baš kao i svakog dana suđenja na kojem je iz drugog reda bez izraza na licu pratila što deseci dojučerašnjih suprugovih suradnika govore o zločinima koje je počinio.
 
 
Svojim dolascima Emma Coronel pokazala je da ostaje uz muža, bez obzira na sve. Baš kao što je, uostalom, poručila na društvenim mrežama sedmicama ranije, pišući, očigledno svjesna izglednog doživotnog robijanja svog supruga, kako će ga zauvijek voljeti - šta god da se dogodi - i uvijek biti tu.
 
emma-coronel
 
 
Njezina je uloga tokom suđenja bila istaknuta - mnogi vjeruju kako je mlada Amerikanka, rođena na ranču u Kaliforniji, majka dviju blizankinja i bivša misica, svojim istupima u javnosti i prisutnošću trebala poboljšati imidž El Chapa i možda smekšati porotu. No, zgodnoj crnki, koja se zaštićena velikim sunčanim naočalama i okružena El Chapovim advokatima kao tjelohraniteljima kroz more kamera probijala do suda, teško da je to moglo poći za rukom.
 
 
Njezin je suprug optužen da je krcajući Ameriku svim vrstama droge zaradio možda i 14 milijardi dolara, pritom su hiljade ljudi umrle zbog rata između bandi, a istodobno je u bogatstvu i raskoši uživala njegova mlađahna mladenka.
 
 
Emma Coronel se, bez obzira na sve, svojski trudila pomoći El Chapovim braniteljima. I samome suprugu, uvjereni su upućeni. Naime, još je 2016. godine, kada je postalo jasno da će El Chapo biti izručen SAD-u, dotad samozatajna i tajanstvena Emma počela iznenada davati intervjue meksičkim medijima. Među ostalim, kako bi isticala da se boji za suprugov život. Ponavljala je koliko voli svog supruga - skromnog i poniznog čovjeka, koliko on nju voli i koliko voli njihove kćeri blizanke. Mnogi su uvjereni kako je njezin glavni cilj bio spriječiti eventualnu likvidaciju svog supruga u Meksiku.
 
 
Njegovi branitelji plašili su se da bi ga neko od dojučerašnjih suradnika korumpiranih moćnika mogao dati ubiti kako bi zameo trag do sebe. Intervjuom je pokušala spriječiti takav ishod.
 
 
Dotad se o njihovoj vezi znalo malo i bile su to priče iz druge ruke. Riječ je o El Chapovoj četvrtoj supruzi. Vjenčali su se 2007. kada je ona imala samo 18 godina. Te je godine mlada zgodna tinejdžerica postala misica, prijavivši se za natjecanje u ljepoti na festivalu kafe i guave.
 
 
Svaka od natjecateljica tradicionalno ima zadatak prirediti zabavu - ona je svoju organizirala na Sveta tri kralja. Taj je dan u grad, okružen naoružanom stražom, “ujahao” i El Chapo te javno objavio kako će je oženiti. Tako je i bilo. No, par se tada već poznavao. Godinu dana ranije susreli su se prvi put na “primanju” koje je održao njezin otac, Inés Coronel Barreras, jedan od komandanata El Chapova narkokartela Sinaloa. Emma je tada ima 17 godina.
 
 
Iako su posljednjih mjeseci, dok je trajalo suđenje u New Yorku, svijetu pokušali prikazati svoj brak kao veliku ljubavnu priču, istina je, navodi Guardian, da je brak s El Chapom bio dogovoren. Sklapanjem takvog saveza osiguran je utjecaj njezina oca u kartelu, a s druge strane su osigurane i lukrativne rute u saveznoj državi Arizoni.
 
emma-coronel1
 
 
Prvih godina sve je funkcioniralo prema planu, no do naglog zaokreta u njezinu životu došlo je 2013. kada je njezin otac uhapšen zajedno s Emminim starijim bratom, također mafijašem u El Chapovu kartelu, Inesom Omarom. Neće proći dugo da “padne” i njezin mlađi brat, Edgar, koji je također sudjelovao u poslovanju kartela. Priveden je 2015. godine jer je pomogao El Chapu u spektakularnom bijegu kroz tunel koji je iskopan do njegova zatvorskog tuša.
 
 
Dok je El Chapo bio u bijegu, njegova se supruga ni s čim nije isticala. Živjela je samozatajno i u sjeni. Činilo se, barem naizgled, kao da njezin život poprima normalne obrise. Upisala je studij novinarstva i odlazila na predavanja u Culiacánu. Susreti sa zloglasnim 32 godine starijim suprugom bili su sporadični.
 
 
Nakon što je je uhapšen u februaru 2016. - ovaj put neće se izvući - i njezina svakodnevica se prevrnula naglavačke. Tada je prvi put istupila u javnosti, vjeruje se “odrađujući namijenjenu joj ulogu”, a mnogi tvrde da zbog sigurnosti svoje djece to radi i dandanas. Osim što je lobirala u javnosti u njegovu korist, tvrdeći stalno da je El Chapo samo neshvaćen te da ga treba gledati iz druge perspektive, za Emmu Coronel se pričalo da je sudjelovala u spektakularnom El Chapovu bijegu iz meksičkog zatvora.
 
 
Ovaj put mu od takve pomoći nije mogla biti. Mnogi se pitaju što će biti s njom, hoće li, sada kad više nema suprugovu zaštitu, biti u opasnosti. “Ne”, kažu stručnjaci, jer postoji nepisano pravilo o tome da se supruge i malu djecu ne dira. “Budite uvjereni, neće živjeti u siromaštvu u nekom stančiću u Meksiku”, rekao je jedan američki kriminalist za Daily Beast.
 
 
(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!