POVODOM 10. GODIŠNJICE NAŠE STRANKE

Predrag Kojović: Izloženi smo danas medijskom linču, čak i otvorenoj mržnji! Ali odluka je donesena...

Front14.02.19, 20:33h

Predrag Kojović: Izloženi smo danas medijskom linču, čak i otvorenoj mržnji!  Ali odluka je donesena...
Kojović je u svom postu, između ostalog, poručio da odstupanja nema, uprkos brutalnom medijskom nasilju i otvorenom govoru mržnje, kojem je Naša stranka izložena posljednjih sedmica

 

Povodom deset godina postojanja Naše stranke, a u svjetlu aktuelnih političkih previranja na bh. političkoj sceni, lider ove stranke Predrag Kojović obratio se putem Facebooka njenim članovima, ali i svima koji su stali uz njene političke ciljeve i vjeruju u ono što radi. 

 

Kojović je u svom postu, između ostalog, poručio da odstupanja nema, uprkos brutalnom medijskom nasilju i otvorenom govoru mržnje, kojem je Naša stranka izložena posljednjih sedmica:  

  

Drage kolegice, drage kolege,

 

U deset godina postojanja Naše stranke vašim trudom i radom ste pomogli njen rapidan i konstantan rast koji je na prethodnim izborima krunisan našim najboljim izbornim rezultatom do sad. Ponosan sam na sve vas i želim vam od srca zahvaliti na pameti, energiji i emocijama koje ste unijeli u rad Naše stranke i time doprinijeli zajedničkom uspjehu. 

 

Danas vam se obraćam jer želim da podsjetim svakog od nas na odgovornost koju kao ljudi koji se bore za bolju i pravedniju BiH imamo prema javno izgovorenim ili napisanim riječima. 


Zbog svojih političkih stavova Naša stranka se u posljednje vrijeme susreće sa neuobičajeno snažnim i brutalnim pritiskom medija i putem socijalnih mreža, koji traže i najmanji povod i izgovor za diskreditaciju Naše stranke i njenih članova. 


Suočeni smo s nečim što graniči s medijskim nasiljem, a što uključuje insinuacije, klevete, podmetanje, pa čak i otvoreni govor mržnje. 


Posljednje što nam u takvoj situaciji treba jeste podlijeganje emocijama koje dovodi do nepromišljenih istupa u javnosti koji su politički kontraproduktivni, a uz to ne odražavaju ni naše stavove niti način i nivo komunikacije u javnom prostoru koji nastojimo njegovati i promovirati. 


Zbog toga apelujem na vas da i u svakodnevnoj komunikaciji, pogotovo onoj na socijalnim mrežama i medijskim istupima zadržimo dosadašnji visok nivo pristojnosti i promišljenosti u javnom prostoru. Vjerujem da vam je stalo da sve ono dobro što radimo ne ostane u drugom planu zbog pojedinačnih nesmotrenih istupa i da dijelimo želju da Naša stranka postavi primjer drugima tako što će svojim javnim istupima i konkretnim radom biti iznad uobičajenog nivoa političke retorike u BiH.


Pozivam vas da se kao i do sada složno fokusiramo na dostojanstvenu i principijelnu promociju naših ideala, djela, inicijativa i rješenja i da budemo primjer ponašanja u javnom prostoru. 


Težak period donošenja važnih odluka je po prirodi stvari pojačao emocije i izazvao varnice. Odluka je donesena i sada je moramo poštovati, braniti i promovirati. 


Pozivam vas da u narednom periodu u svojim lokalnim zajednicama i političkom angažmanu predano i iskreno radite na saradnji i zajedništvu sa članovima partija koje čine BH blok. 


Zajedno i tačka! 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook