Zbog porezne utaje i pranja novca

Uhapšen vlasnik Omladinske zadruge iz Tuzle

Hronika13.02.19, 11:52h

Uhapšen vlasnik Omladinske zadruge iz Tuzle
Prilikom pretresa je pronađena i privremeno oduzeta određena dokumentacija u vezi s poslovnima aktivnostima Omladinske zadruge te novac, kompjuteri, laptopi, mobilni telefoni i dr

 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, u saradnji sa službenicima Porezne uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva TK-a, jučer su na području grada Tuzle izvršili pretres poslovni prostorija Omladinske zadruge i to tri stambena objekta vlasništvo E.M. i J.M., iz Tuzle, kao i pretres njihovih pokretnih stvari, potvrđeno je danas Feni u MUP-u TK. 

 

Prilikom pretresa je pronađena i privremeno oduzeta određena dokumentacija u vezi s poslovnima aktivnostima Omladinske zadruge te novac, kompjuteri, laptopi, mobilni telefoni i dr. 

 

Tom prilikom uhapšen je vlasnik Omladinske zadruge E.M. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela, u sticaju sa krivičnim djelom porezne utaje i pranja novca. 

 

Nakon kriminalističke obrade, E.M. će danas biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!