trijumfovao

Amel Tuka u Ostravi postavio rekord mitinga

Sport12.02.19, 20:44h

Amel Tuka u Ostravi postavio rekord mitinga
Tuka je slavio s vremenom 1:46.75, što je novi rekord mitinga. Stari rekord držao je Rus Stepan Poistogov, a postavio ga je 2014. godine

 

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka trijumfovao je u utrci na 800 metara na mitingu Czech Indoor Gala koji je održan danas u Ostravi. 

 

Tuka je slavio s vremenom 1:46.75, što je novi rekord mitinga. Stari rekord držao je Rus Stepan Poistogov, a postavio ga je 2014. godine. 

 

Drugo mjesto danas je pripalo domaćem atletičaru Filipu Šnejdru (1:46:99), dok je treći kroz cilj prošao Australac Peter Bol (1:47.70). 

 

Tuka je izjavio da je trka bila odlična i jako brza, što se vidi po rezultatu. 

 

Naglasio je da mu je bila potrebna jedna takva trka kako bi provjerio u kakvoj je formi, te da je vrlo zadovoljan rezultatom.  

 

- Osjetim da mogu još bolje jer sam tek počeo da se takmičim poslije jakih priprema i kada dobijem još "svježine" mislim da ću moći dobro da se pripremim za predstojeće Evropsko prvenstvo - rekao je Tuka.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!