Bivši ministar unutrašnjih poslova KS analizira

Nermin Pećanac tvrdi: Ovo je ključna greška u potrazi za Edinom Gačićem

Hronika12.02.19, 13:22h

Nermin Pećanac tvrdi: Ovo je ključna greška u potrazi za Edinom Gačićem
Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo

 

Nermin Pećanac, bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je danas za N1 da je u potrazi za odbjeglim Edinom Gačićem već na početku napravljena velika greška.


Prema njegovom mišljenju, situacija je složena, a sve raspoložive snage trebalo je angažovati odmah nakon prvog zločina počinjenog u okolini Konjica.

 

- Trenutno treba slobodno reći, bez ikakve zadrške, je da je trenutna bezbjednosna situacija složena, ne samo u Kantonu Sarajevo već i u Hercegovačko-neretvanskog kantonu i cijeloj Federaciji. U suštini, morate reći da je itekako narušena bezbjednosna situacija. Kad još prizivate vojsku da pomogne, vidite kolika je težina slučaja. Policiju uvijek branim jer znam koliko je težak njihov posao. Po mom mišljenju je trebalo aktivirati sve raspoložive snage jer se znalo s kim imaju posla - rekao je on.

 

Šta je trebalo učiniti nakon prvog ubistva u Podorašcu?

 

- Kad se to desilo, u prošli ponedjeljak, tad je trebalo sve zatvoriti i pokrenuti opsežnu akciju. Video kamere su sve snimile, znali ste istorijat bolest i sve onoga šta ide uz serijskog ubicu. Trebalo je angažovati sve policijske snage, 2-3 dana je trebalo da se ovo sve pokrene. Dugo za ovo o čemu pričamo. Ovo nije potraga za nepoznatim licem, znate s kim imate posla. Mislim da se nije adekvatno odgovorilo na ono što je uradio čovjek koji ima takav kriminalni profil. Analize će pokazati da li se mogao spasiti jedan život. Ovo što se danas radi trebalo je raditi prošli ponedjeljak - ocijenio je Pećanac u razgovoru za N1.

 

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

 

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još