video/ da li je imao motiv ubiti policajca

Čampara iznio nepoznate detalje o Edinu Gačiću: Šta je učinio nakon što je ubio majku?

Hronika11.02.19, 11:45h

Čampara iznio nepoznate detalje o Edinu Gačiću: Šta je učinio nakon što je ubio majku?
Apsolutno ćemo učiniti sve da zaštitimo naše građane u Sarajevskom kantonu, kao i u drugim kantonima i na području Federacije - kazao je Čampara

 

- Pošto se radi o psihički poremećenoj osobi teško je govoriti o motivu. Pitanje je da li je imao motiv ubiti policajca jer je prije nekoliko dana ubio nevinog čovjeka. On je ubio majku i zatim je sjedio dva sata u stanu i jeo rahat lokum i slušao muziku, kazao je u Novom danu za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara.

 

Gačić je pucao i vjerovatno oduzeo oružje pripadniku ministarstva unutrašnjih poslova FBiH. Da li je  Gačić imao motiv da napadne i ubije policajca?

 

Pošto se radi o psihički poremećenoj osobi, teško je govoriti o motivu. Pitanje je da li je imao motiv ubiti policajca jer je prije nekoliko dana ubio nevinog čovjeka. On je ubio majku i zatim je sjedio dva sata u stanu i jeo rahat lokum i slušao muziku. Nakon toga otišao je u Crnu Goru gdje je i uhapšen.

 

Kako vratiti povjerenje građana u sigurnost?

 

Apsolutno ćemo učiniti sve da zaštitimo naše građane u Sarajevskom kantonu, kao i u drugim kantonima i na području Federacije. Mogu obećati građanima da će sve policijske strukture dati maksimum. Mislim da naše policijske agencije imaju i znanja, i želju i htijenje da rade svoj posao na profesionalan način. Iskreno se nadam da ćemo ga uhvatiti prije nego što počini novo nedjelo.

 

Čiji je propust što je Gačić nakon višestrukog ubistva na slobodi?

 

To nije pitanje za mene. Ne vjerujem da je Gačić jedini slučaj takve osobe koja je na slobodi. Međutim takva su naša zakonska rješenja. Vidjeli ste i po izvještajima da u zatvorima nisu imali problema s njim. Tačno je da je upravnik zatvora u Bihaću upozoravao da on mora nastaviti sa liječenjem.

 

Pogledajte videprilog:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još