VIDEO/ Euforija na Koševu

Zvizdić poručuje: Ovo je dokaz da možemo kad hoćemo! Zaev dodaje: Mi smo primjer saradnje dviju država!

Sport10.02.19, 20:34h

Zvizdić poručuje: Ovo je dokaz da možemo kad hoćemo! Zaev dodaje: Mi smo primjer saradnje dviju država!
Zvizdić je novinarima kazao da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u BiH, poslije Zimskih olimpijskih igara održanih prije 35 godina



 

Sport zbližava države i jedan je od najboljih promotora, poručili su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev večeras pred otvaranje Evropskog omladinskog festivala - EYOF, na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu. 


Zvizdić je novinarima kazao da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u BiH, poslije Zimskih olimpijskih igara održanih prije 35 godina. 


- Ovo je dokaz da možemo kad hoćemo - istakao je Zvizdić naglašavajući da treba raditi na porukama zajedništva, mira i tolerancije u BiH i regiji. 


Naveo je da je BiH dočekala reprezentacije iz 46 država svijeta te da je ponovo sportski centar svijeta. 


- Odavde će otići poruke saradnje, mira i poruke da se natječemo u dobru - poručio je Zvizdić. 


Zaev je istakao da je u BiH došao da podrži mlade sportiste koji predstavljaju Makedoniju na EYOF-u, naglašavajući da ovakvi događaji zbližavaju. 


- Mi smo izvrsni prijatelji, primjer smo saradnje dviju država, i vjerujem da će ta saradnja biti unaprijeđena - istakao je Zaev. 


Rekao je da EYOF budi lijepe uspomene na Olimpijadu od prije 35 godina te izrazio nadu da će biti uspješan, a da će poruke doprijeti do cijelog regiona, ali i Evrope. 


Na stadionu ''Asim Fehatović Hase'' u toku je ceremonija otvaranja EYOF-a, u prisustvu brojnih visokih delegacija, među kojima su članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

 

 

(Fena/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!