Vlada KS u stalnom zasjedanju

Forto: Imate čovjeka koji je lud i na slobodi... Pozivamo građane da se uključe u potragu za Gačićem!

Front10.02.19, 13:53h

Forto: Imate čovjeka koji je lud i na slobodi... Pozivamo građane da se uključe u potragu za Gačićem!
U istragu, kako je potvrdio policijski komesar Mevludin Halilović, uključen je trenutno i helikopter Federalne uprave policije kao i letjelice, odnosno dronovi

 

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je na vanrednoj pres-konferneciji da je Vlada od danas u stalnom zasjedanju radi pronalaska počinioca ubistva policajca Mahira Begića, koje se desilo sinoć nadomak Tarčina.

 

Formiran je tim, kojeg čine ministri finansija Amel Kovačević, unutrašnjih poslova Admir Katica i pravde i uprave Lejla Brčić. Oni će biti u stalnom kontaktu sa operativnim štabom MUP-a KS odnosno Upravom policije.

Forto: Lud i na slobodi

Na novinarsko pitanje kako vratiti sigurnost građanima, obzirom da su ne tako davno ubijena dva policajca, Forto je kazao:
- Vratićemo osjećaj sigurnost građanima tako što ćemo učiniti sve što je u našoj moći. Nemojte povezivati ova dva slučaja. Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, nemojte povezivati ova dva slučaja. Vlada je u stalnom zasjedanju, učinit ćemo sve.

 

- Pozivamo građane da se uključe u potragu, a Vlada će tokom dana razmotriti mogućnost davanja nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do izvršioca krivičnog djela - kazao je Forto.

 

U istragu, kako je potvrdio policijski komesar Mevludin Halilović, uključen je trenutno i helikopter Federalne uprave policije kao i letjelice, odnosno dronovi. Najvažnije je, po njegovim riječima, da su u pronalazak počinioca krivičnog djela uključene sve policijske agencije.   

 

- Na osnovu dokaza pronađenih na licu mjesta i preliminarnih vještačenja radi se o osobi koja je izvršila i krivično djelo na području općine Konjic. U cilju njegovog pronalaska, aktivnosti su trenutno usmjerene na području rejona Suhodol  – rekao je Halilović.

 

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica kaže da Vlada stavlja sve raspoložive kapacitete to jest čini sve da se što prije pronađe počinilac ubistva policajca i da se osiguraju građani na području Kantona kao i održavanje EYOF–a.  

 

Pored Uprave policije i Federalne uprave policije u pretragu terena i u istragu su uključena ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojsko kantona, uz asistenciju i pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije kao i pripadnika MUP-a RS iz razloga održavanja aktivnosti u sklopu EYOF-a i svih drugih dešavanja na području KS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još