dei đurđević predstoji dug oporavak

Doktor koji je operisao voditeljicu otkriva detalje: Ruka je stavljena na led, bila je to nemoguća misija...

Hronika08.02.19, 10:42h

Doktor koji je operisao voditeljicu otkriva detalje: Ruka je stavljena na led, bila je to nemoguća misija...
On je dodao da je hirurgija veoma važna, ruka je nezamjenljiva, a posebno je važno za jednu mladu osobu da bi mogla normalno da živi

 


Prof. dr Marko Bumbaširević operisao je voditeljku Deu Đurđević koja je u četvrtak teško povrijeđena kada je na nju naletio autobus i tom prilikom joj otkinuo ruku - piše Kurir.

 

On je poslije višesatne operacije na VMA sa svojim timom uspio da spasi ruku povrijeđenoj voditeljki. Izjavio je da se Dea jutros osjeća dobro.
 

"Ona se oseća dobro i dobro je. Uveren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je reč o otkinutoj i opečenoj ruci. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro", istakao je Bumbaširević.

 

On je dodao da je hirurgija veoma važna, ruka je nezamjenljiva, a posebno je važno za jednu mladu osobu da bi mogla normalno da živi.

 

Na pitanje kako je izgledalo to jutro kada se dogodila nesreća i kako se takva ruka spasava, doktor Bumbaširević je odgovorio da je važno to što je sve pripremljeno dobro.

 

"Vrlo je važno da se prvo spase život. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus 4 stepena kako se ne bi zaledela. Delovalo je nemoguće, moralo je sve da se rekonstruiše. Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavestio o tome, teško je lečiti prijatelje. Sa protezom je mukotrpan život, ali meni su svi pacijenti isti i sa velikom brigom pristupam svima. Nisam baš spavao, idem da je previjem i da pratim njeno stanje", dodaje čuveni doktor.

 

On je objasnio zašto je i za ljekare veoma važno to što je ova operacija protekla uspješno.

 

"Veliki broj mladih ljekara je to gledao i vidio da su i takve stvari moguće. Ako se ne pojave ljudi koji vas prevaziđu, ništa niste uradili u životu", ističe on.

 

Slijedi oporavak

 

Doktor Bumbaširević je otkrio da predstoji oporavak, odnosno da se ruka primi.
 

"Pratićemo sve, za sada sve ide dobro. Ne volim baš da dajem prognoze, ali mislim da to ide u dobrom pravcu, najvažnije za sada je da se ona osjeća dobro. Živci su joj bili prekinuti, nju čeka još operacija. Očekujem da će normalno funkcionisati, a i kad kola slupate, opet ostaje neki trag", zaključuje Bumbaširević.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!