I dalje opsadno stanje u Konjicu

Edin Gačić detaljno isplanirao ubistvo, sa sobom u šumu ponio određene količine hrane

Hronika07.02.19, 11:54h

Edin Gačić detaljno isplanirao ubistvo, sa sobom u šumu ponio određene količine hrane
Iz PU Konjic građane su pozvali da ne šire dezinformacije o pojavljivanju osumnjičenog u određenim naseljima

 

Dženaza i ukop Sauda Sultanića kojeg je u ponedjeljak ujutro pucnjima iz pištolja, a kasnije i nožem usmrtio već osuđivani ubica Edin Gačić, obavljeni su jučer u mjesnom haremu u Podorašcu - nedaleko od mjesta njegovog ubistva, piše Oslobođenje.

 

Sigurnost

Policija traži pomoć građana

Policijska uprava Konjic potražuje Edina Gačića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "ubojstvo" te moli građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o njemu, da obavijeste najbližu policijsku stanicu, priopćeno je na internetskim stranicama MUP-a HNŽ-a. 
Iz policije upozoravaju da se radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom. 
Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale, stoji u priopćenju.

 

Od Sultanića su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji i brojni sugrađani. Policija je istovremeno treći dan tragala za Gačićem, koji se sa mjesta zločina zaputio u nepoznatom pravcu.

 

U MUP-u HNK-a potvrdili su da tragajući za Gačićem, sarađuju sa svim policijskim agencijama u zemlji. Glasnogovornik Ljudevit Marić kazao je da Gačić, prema saznanjima policije u Konjicu, od dolaska u Podorašac nije pravio ekscese ili na neki drugi način ugrožavao sigurnost građana.

 

Zamjenik komandira PU Konjic Mirza Rožajac gostujući na konjičkom radiju zahvalio je građanima koji su sa policijom podijelili korisna saznanja, apelujući također na nesavjesne da ne šire dezinformacije na društvenim mrežama. Potvrdio je da policija provjera svaku dojavu, te da je tako bilo i kada su društvene mreže “preplavile” informacije da je Gačić viđen na području naselja Tuleg i Varda.

 

Plan ubistva

 

Odbacio je špekulacije da je ubica viđen u trgovačkom centru Amko. Istakao je da je saradnja sa policijskim agencijama dobra, kazavši i kako PU Konjic nije zaprimio dopis direktora KPZ-a Bihać kojim se ukazuje na to da Gačić ponovo može ubiti.


Načelnik Operativnog centra PU Ismail Kadić podsjetio je da je policija radila cijelu prethodnu noć, te da je operativno pokriveno područje Konjica, s ciljem lociranja osumnjičenog. Postoje i pretpostavke da se krije u obližnjim šumama. Pretpostavlja se i da je ubistvo detaljno planirao te da je sa sobom ponio određene količine hrane.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još