aktuelna tema o migracijama

Film 'Pečat', nagrađen na 10. OFF-u, putuje na Berlinale i Cannes Film Festival

Mediji06.02.19, 15:00h

Film 'Pečat', nagrađen na 10. OFF-u, putuje na Berlinale i Cannes Film Festival
Film "Pečat" je nagrađen ko-produkcijskim sredstvima Omladinskog FIlm Festivala Sarajevo i Al Jazeere Balkans u 2018.godini

 

U sklopu OFF Mini Marketa, producentica filma Dalia Alić i reditelj Lovro Mrđen, pitchirali su sa projektom "Pečat" i osvojili koprodukcijska sredstva Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

 

FIlm "Pečat", koji su na 10. Omladinskom Film Festivalu Sarajevo u sklopu industrijskog marketa, žiriju predstavili Dalia Alić, producentica, i Lovro Mrđen, reditelj filma, biće predstavljen na Berlinale Film Festivalu te na Cannes Film Festivalu.

 

Film "Pečat" je nagrađen ko-produkcijskim sredstvima Omladinskog FIlm Festivala Sarajevo i Al Jazeere Balkans u 2018.godini, čime je OFF postao manjinski koproducent filma i preuzeo sva distribucijska prava za teritorij Bosne i Hercegovine.

 

Film će ove godine biti prikazan i u sklopu programa 11.OFF-a.


Kratki igrani film "Pečat" prati aktuelnu i svjetski poznatu temu o migracijama i imigrantima, ali i dodiruje elemente društvene hijerarhije i ekonomskog sistema.

 

Sat otkucava za stranca, imigranta, koji dolazi u situaciju u kojoj se mora suočiti sa hladnom i nepodnošljivom birokracijom nepoznate zemlje - Republike Hrvatske. Ovo zapravo naglašava univerzalni kontekst trenutne situacije u svijetu koja je direktno dotaknuta migrantskom krizom i migrantskim valom koji je prošao i kroz zemlje Balkana. Otac, imigrant, bez boravišne dozvole mora napustiti zemlju po sili zakona, dok se bori da dokaže očinstvo nad sinom. 
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!