šta su otkrile poruke

'Nije se htio ukrcati na taj avion': Emotivan intervju prijatelja otkrio nove detalje iz tragičnog dana Emiliana Sale

Hronika05.02.19, 17:12h

'Nije se htio ukrcati na taj avion': Emotivan intervju prijatelja otkrio nove detalje iz tragičnog dana Emiliana Sale
"Ako on nije htio putovati, onda je netko odgovoran za ovo. Više od ovoga vam ne smijem komentirati zbog same istrage", nadodao je Salin prijatelj

 

Obitelj i prijatelji Emiliana Sale ne mogu se pomiriti s nestankom argentinskog nogometaša te sve više rade pritisak na odgovorne kako bi saznali tko je kriv za tragediju koja već dva tjedna puni naslovnice svjetskih medija - pišu sportske.jutarnji.hr


Neke stvari u cijeloj priči postaju jasnije s pronalaskom olupine i jednog tijela za koje nije poznato radili se Sali ili pilotu Davidu Ibbotsonu, ali nerazjašnjene su okolnosti po kojima je uopće došlo do kobnog leta. Tko je kriv? Na to pitanje se još uvijek traži odgovor, a ukazao je na to i jedan od Salinih bliskih prijatelja, Maximiliano Duarte, koji je u razgovoru za Argentina TV izjavio da se Emiliano nikad nije ni htio ukrcati na taj avion.

 
"On nije taj koji se odlučio ukrcati na taj avion. Naravno da nije. I ja sam bio nogometaš i znam kako je preporuka da se ustaneš rano, doručkuješ i onda tek ideš na put kako bi odmoran stigao na destinaciju. Ovi uvjeti su bili totalno isforsirani", u emotivnom je razgovoru izjavio Duarte pa se onda okrenuo na razmjenu poruka s tragično nestalim prijateljem:


"Rekao je: 'umoran sam, nisam imao ni minute odmora cijeli dan', a u još ranije poslanim porukama bio je jasan da želi ostati i odspavati: 'Ne želim putovati, volio bih večeras ostati ovdje", otkriva Duarte dijelove iz njihovog razgovora.

 

"Ako on nije htio putovati, onda je netko odgovoran za ovo. Više od ovoga vam ne smijem komentirati zbog same istrage", nadodao je Salin prijatelj.


 
Podsjetimo, prije nekoliko dana pronađena su sjedišta privatnog zrakoplova, a nakon toga i cijela letjelica koja je nestala s radara 22. siječnja 2019. godine. Specijalna brodica koja je pretraživala Engleski kanal pronašla je olupinu u nedjelju ujutro na samome dnu Engleskog kanala. Istraživačke ekipe specijaliziranog odjela za zrakoplovne nesreće ostale su na mjestu na kojem su opaženi ostaci, kako bi krenuli u podvodnu potragu i identifikaciju zrakoplova. Nakon što završe s tim postupkom, bit će pokrenuta operacija izvlačenje ostataka zrakoplova.

 

(sportske.jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!