novi stravični detalji zločina koji je potresao bih

Poznat ubica iz Konjica: Iza sebe ima dva ubistva, a jutros je prvo puškom pa nožem usmrtio vlasnika prodavnice

Hronika04.02.19, 12:42h

Poznat ubica iz Konjica: Iza sebe ima dva ubistva, a jutros je prvo puškom pa nožem usmrtio vlasnika prodavnice
Na području Konjica u toku je operativna akcija u kojoj se traga za počiniocem ovog zločina

 

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, policija traga za osuđivanim ubicom Edinom Gačićem, koji se nedavno doselio u ovo mjesto, nakon što je odležao dvije trećine 20-godišnje robije zbog dva ubistva koja je počinio, među kojima je i ubistvo njegove majke.

 

Tridesetdevetogodišnji Suad Sultanić, otac troje djece, ubijen je jutros u selu Brđani u mjestu Podorašac kod Konjica, potvrdili su nam mještani - piše Hayat

 

Na području Konjica u toku je operativna akcija u kojoj se traga za počiniocem ovog zločina. 

 

Iz MUP-a HNK nam je potvrđeno da se traga za 43-godišnjim E. G. iz Banje Luke, a koji je nastanjen u ovom mjestu. 

 

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o osuđivanom ubici Edinu Gačiću, koji se nedavno doselio u ovo mjesto, nakon što je odležao dvije trećine 20-godišnje zatvorske kazne zbog dva ubistva koja je poičinio, među kojima je i ubistvo njegove majke. 

 

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da je tokom uviđaja utvrđeno da je nesretni Sultanić imao povrede i od vatrenog i od hladnog oružja. 

 

Ubica je jutros oko 7.30 sati, nedugo nakon što je Sultanić otvorio prodavnicu, koju u ovom mjestu drži zajedno sa svojim rođakom, došao na vrata prodavnice sa puškom. Odmah s vrata je pucao u njega, a potom mu zadao udarac nožem u vrat, kazao nam je isti izvor. 

 

Motiv ovog zločina još nije poznat. Od mještana smo saznali da je ubijeni Sultanić bio uzoran i čestit čovjek, koji ni sa kim nije imao problema. 

 

Iza njega su ostali supruga i troje djece. S druge strane, mještani nam kažu da su od ubice, koji se u Brđane doselio prije otprilike pola godine, svi strahovali, nakon što se saznalo da iza sebe već ima dva ubistva, kao i da je, navodno, psihički nestabilan. 

 

Edin Gačić je nekoliko meseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. 

 

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. augusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio. 

 

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubistva. Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premešten u KPZ Bihać, gdje je izdržao ostatak kazne, nakon čega je pušten na slobodu. 

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još