Saobraćaj preusmjeren

Na ulazu u Bugojno obustavljen saobraćaj zbog izlijevanja rijeke Vrbas

Hronika03.02.19, 10:02h

Na ulazu u Bugojno obustavljen saobraćaj zbog izlijevanja rijeke Vrbas
Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje

 

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija. 

 

Kolovoz je mokar ili vlažan u većem dijelu BiH. Na pojedinim dionicama, posebno u južnim krajevima, upozorava se na mogućnost nailaska na veće količine vode na kolovozu, a mogući su i odroni zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

 

U centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima mogući su jaki udari vjetra, te iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. 

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

 

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor. 

 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

 

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!