Obračun maloljetnika

Detalji ubistva u Mostaru: Ubica sin Mladena Džidića, u vršnjaka ispalio više hitaca, a motiv je...

Hronika02.02.19, 10:38h

Detalji ubistva u Mostaru: Ubica sin Mladena Džidića, u vršnjaka ispalio više hitaca, a motiv je...
Dežurni tužilac Tužilaštva HNK-a odmah naredio obdukciju tijela ubijenog

 

Mostarce je u petak u večernjim satima šokirala vijest o ubistvu na kopu u Vihovićima. Počinio ga je, neslužbeno saznajemo, Jozo Džidić iz Mostara, rođen 2001, sin Mladena Džidića, koji je nedavno pobjegao iz mostarskog zatvora. On je hicem iz vatrenog oružja u automobilu Hunday usmrtio D. V., također rođenog 2001, piše Oslobođenje.

 

Motivi zasad nisu poznati, iako postoje indicije da je povod bila svađa zbog novčanog duga. Džidić je nakon što je pucao na ubijenog policajce obavijestio o počinjenom djelu, te se predao. Dežurni tužilac odmah je naredio obdukciju tijela ubijenog. Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić kazao je da je ubica u ubijenog ispalio više hitaca.

 

Otac Joze Džidića, Mladen, poznat po ubistvu crnogorskog državljanina zbog čega je kasnije osuđen na 17 godina robije, sredinom januara pobjegao je iz mostarskog KPZ-a. Tačnije, nije se vratio sa redovnog odsustva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još