Nakon posjete Briselu

Dodik: Sljedeće sedmice moguće imenovanje Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara

Front01.02.19, 15:23h

Dodik: Sljedeće sedmice moguće imenovanje Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara
Dodik je istaknuo da je i ranije mogla biti formirana vlast na nivou institucija BiH, jer je već poznato ime predsjedavajućeg

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi sljedeće sedmice mogla biti zakazana sjednica Predsjedništva na čijem dnevnom redu bi se našlo imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

- Bruxellesu je jasno i oni očekuju da što prije bude formirana vlast na svim nivoima, a prije svega Vijeće ministara BiH. To je jasno i meni, ali i drugoj dvojici članova Predsjedništva - rekao je Dodik za Nezavisne novine.

 

Dodik je istaknuo da je i ranije mogla biti formirana vlast na nivou institucija BiH, jer je već poznato ime predsjedavajućeg. 

 

- Važno je samo da druga dva člana Predsjedništva pristanu da se održi sjednica i da se to završi. Bilo je bespotrebno da zakazujem sjednicu na kojoj oni ne bi odlučivali o toj temi. Kada se dogovorimo i kada oni hoće odlučivati, mogu zakazati sjednicu bilo koji dan - naveo je Dodik.

 

Dodik je istaknuo da oni stalno razgovaraju na tu temu kada imaju priliku i da vjeruje kako će to biti brzo završeno.

 

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je u srijedu novinarima u Bruxellesu da bi nakon povratka u BiH trebali početi razgovori u vezi s imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća ministara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još