povodom apelacije ustavnom sudu

Edin Forto: Kao i ranije sa HDZ-om, SDA ovog puta pokušava da sama...

Front29.01.19, 16:34h

Edin Forto: Kao i ranije sa HDZ-om, SDA ovog puta pokušava da sama...
To može uticati na obustavu izvršenja budžeta i ugroziti sve budžetske korisnike uključujući i Univerzitet u Sarajevu koji je od ove godine na trezorskom poslovanju

 

Povodom apelacije za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta KS, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je javnosti saopštenje sljedećeg sadržaja:

 

“Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je podnio apelaciju Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo, po zahtjevu kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. To može uticati na obustavu izvršenja budžeta i ugroziti sve budžetske korisnike uključujući i Univerzitet u Sarajevu koji je od ove godine na trezorskom poslovanju. 

 

Baš kao što su s HDZ-om na nivou Federacije BiH blokirali budžet te životno ugrozili najosjetljivije kategorije, uključujući i penzionere, SDA ovog puta pokušava da to radi sama na nivou Kantona Sarajevo. Najviše zbog Univerziteta, insistirali smo da se budžet usvoji do kraja januara. Unatoč njihovom potezu, na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona  planirali smo usvajanje budžeta a njegov rebalans na proljeće. Ne bojim se ovoga što oni rade. Ovo je još jedna situacija u kojoj se pokazuje koliko je ko državotvoran. Oni, s ovakvim potezima, kako u Kantonu tako i na nivou Federacije, to nisu" - poručio je Forto. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!