foto/ NA RADOST LJUBITELJA TELENOVELA

Nove serije na TV1: Dobitnica nagrade Emmy 'Gorka osveta' premijerno stiže pred bh. publiku, ali tu je još jedan tv hit...

Mediji27.01.19, 14:29h

Nove serije na TV1: Dobitnica nagrade Emmy 'Gorka osveta' premijerno stiže pred bh. publiku, ali tu je još jedan tv hit...
Od 30. januara, odnosno 5. februara, u programu TV1 počinje prikazivanje dvije nove hit serije

 

 

Emitovanje serije „Gorka osveta“ (originalni naziv „Ouro Verde“, engleski „The Payback“), koja je u novembru prošle godine osvojila međunarodnu nagradu Emmy za najbolju telenovelu, u programu TV1 i Mreže počinje 05. februara. Riječ je o regionalnoj premijeri portugalske dramske serije, snimljene 2017. godine u 110 nastavaka. 


- Međunarodna akademija televizijskih umjetnosti i nauka u znak priznanja za najbolje televizijske programe proizvedene i distribuirane izvan Sjedinjenih Američkih Država dodijelila je nagradu Emmy seriji „Gorka osveta“. Ponosni smo što će gledatelji TV1 i Mreže premijerno ne samo u BiH, nego i u regionu, moći pratiti ovu zanimljivu i kvalitetnu seriju, i to svakog dana, od ponedjeljka do petka u 17:20 sati - kaže Sanjin Bećiragić, direktor TV1.


Glavne uloge u seriji „Gorka osveta“ tumače Diogo Morgado i Joana de Verona, portugalski glumci s bogatom međunarodnom karijerom. Morgado je svjetsku popularnost stekao glavnom ulogom u američkom filmu „Božji sin“ (Son of God), dok je Joana de Verona ostvarila više od 40 uloga u filmovima i serijama snimanim u Brazilu, Francuskoj, Portugalu, Njemačkoj i Italiji.   

 

vatre-ivanjske1


Gledatelje TV1 i Mreže od 30. januara očekuje još jedna serija - „Vatre Ivanjske“. Serija je nastala prema ideji poznate hrvatske književnice Diane Pečkaj Vuković, a mnogi TV kritičari slažu se u ocjeni da je to do sada najbolja telenovela u regionalnoj produkciji. Dokaz kvalitete je i činjenica da je seriju prikazivala italijanska nacionalna televizija Rai Uno. 


Serija „Vatre Ivanjske“, u čijem su središtu intrigantni i složeni likovi koji se bore za ono što im pripada, u programu TV1 i Mreže ići će u terminu ponedjeljak-petak u 20:00 sati. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!