ODGOVOR NA REAGIRANJE SDA

Elmedin Konaković najavio velike smjene u javnim preduzećima Kantona Sarajevo: Ko će biti prvi na listi?

Front26.01.19, 12:54h

Elmedin Konaković najavio velike smjene u javnim preduzećima Kantona Sarajevo: Ko će biti prvi na listi?
Najavili smo resetovanje sistema u kojem se preduzećima “vlada”. To podrazumijeva smjene velikog broja onih koji misle da je normalno da stranke ta preduzeća posmatraju kao svoje vlasništvo, u ista zapošljavaju i tendere dodjeljuju svojim članovima i rodbini - poručuje, između ostalog, Konaković

 

Nakon jutrošnjeg saopštenja Kantonalnog odbora SDA, u kome se reaguje na neusvajanje velikog broja izvještaja o radu javnih preduzeća i zdravstvenoh ustanova u Kantonu Sarajevo, predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković uzvratio je na svom FB profilu, te u postu koji je objavio, između redova, najavio i smjene direktora u kantonalnim javnim ustanovama čiji su izvještaji dobili negativnu ocjenu Skupštine:    

 

"Ako platim promociju ovog SDA saopštenja, nemojte se čuditi...  Ovo saopštenje pokazuje naše suštinske razlike. 


Juče jedan zastupnik opozicije kaže da se preduzećima “vlada”, mi kažemo da se preduzećima upravlja. 
Najavili smo resetovanje sistema u kojem se preduzećima “vlada”. 


To podrazumijeva smjene velikog broja onih koji misle da je normalno da stranke ta preduzeća posmatraju kao svoje vlasništvo, u ista zapošljavaju i tendere dodjeljuju svojim članovima i rodbini.
Čak i dio dobrih i poštenih ljudi u upravljačkim strukturama misli da je to ispravno. 
Uspjeli su nam to nametnuti kao sistem. 


Nije, naravno, nikakva tajna da će stranke šestorke podijeliti odgovornost za imenovanje novih upravljačkih struktura. Tačno će se znati koje odgovoran za koje preduzeće. 


"Narod i pravda" će svoje kadrove i dalje birati na isti način, neke iz redova svog članstva i simpatizera, a vrlo često i kadrove koji vjerovatno nisu ni glasali za nas, a eksperti su i dobri kadrovi za određene oblasti. 
Vrlo brzo će biti moguće uporediti ova dva sistema.


Istine radi, juče je šestorka podržala izvještaje JU “Muzej Alija Izetbegović”, “Kamerni teatar 55”, kadrova koji su delegirani od stranaka van šestorke.


Ne “vlada” se, upravlja se, a odgovornost je prema građanima čija je to imovina, ne prema strankama i lokalnim “šerifima” - poručio je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još