proglašeno stanje elementarne nepogode

Mećava u Glamoču sve zatrpala, načelnik nemoćan: Tek što očistimo, snijeg ponovo napada i opet moramo ispočetka...

Hronika26.01.19, 11:43h

Mećava u Glamoču sve zatrpala, načelnik nemoćan: Tek što očistimo, snijeg ponovo napada i opet moramo ispočetka...
Na raščišćavanju snijega angažirani su općinski i privatni radni strojevi, a za sada nema potrebe za hitnim medicinskim intervencijama

 

 Zbog jake bure i snježne mećave desetak naselja oko Glamoča odsječeno je od ostatka svijeta, a najavljene nove padaline mogle bi dodatno otežati ionako tešku situaciju. 


U izjavi za Fenu načelnik općine Glamoč Nebojša Radivojša kazao je kako općinske službe od četvrtka poduzimaju sve kako bi deblokirale zametena naselja, ali snježna mećava stvara velike probleme te očišćene prometnice u kratkom vremenu pretvara u neprohodne. 


- Bukvalno nas je vratilo na početak i danas opet počinjemo sa čišćenjem ispočetka - kazao je Radivojša. 


Na raščišćavanju snijega angažirani su općinski i privatni radni strojevi, a za sada nema potrebe za hitnim medicinskim intervencijama. 


- Ukoliko nam vrijeme dopusti, očekujem da se prema blokiranim naseljima mehanizacija probije za dan ili dva - dodao je općinski načelnik. 


Zbog obilnog snijega koji danima pada te snježne mećave u četvrtak je na području općine Glamoč proglašeno stanje elementarne nepogode.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!