Optužen za seksualni napad i zlostavljanje

Otkriven silovatelj koji je ženu u komi učinio trudnom

Hronika24.01.19, 12:31h

Otkriven silovatelj koji je ženu u komi učinio trudnom
Policija je odmah nakon porođaja počela istraživati slučaj i uzela je DNK uzorke svih muških zaposlenika klinike

 

Policijski službenici američke savezne države Arizone uhapsili su medicinskog tehničara Nathana Sutherlanda (36) zbog sumnje da je seksualno napao 29-godišnju pacijenticu klinike Hacienda Healthcare u blizini Phoenixa, koja je 29. decembra prošle godine rodila, piše BBC.


Sutherland je optužen za seksualni napad i zlostavljanje "ranjive odrasle osobe", a prema dostupnim informacijama, žena je u kliniku kao pacijentica primljena s tri godine.
 

Osoblje klinike za nju se brinulo 24 sata dnevno, a dugi je niz godina bila u vegetativnom stanju, pišu vijesti.rtl.hr.


Kad je 2009. godine napunila 20 godina, njezina je majka preuzela brigu u potpunosti kao zakoniti skrbnik te je, prema dostupnim podacima, najmanje dvaput mjesečno putovala oko 200 kilometara kćeri u posjet. Majka je tad podnijela zahtjev za redovnim godišnjim sistematskim pregledima te je zahtjevala i redovne izvještaje. Liječnici su je posljednji put pregledali 16. aprila, osam i pol mjeseci prije nego što je rodila.
 

Nije bilo spomena o bilo kakvim problemima.
 

- Prema onome što sam čuo, čini se da je stenjala te osoblje isprva nije znalo što se s njom događa. Nitko od osoblja nije znalo da je ona trudna dok se nije počela porađati - rekao je 8. januara jedan izvor lokalnoj TV postaji KPHO-TV.


Ženin je sin nakon porođaja, koji je jedva preživio, na njegu predan njezinoj porodici. Policija je odmah nakon porođaja počela istraživati slučaj i uzela je DNK uzorke svih muških zaposlenika klinike.

 

Direktor klinike Hacienda Healthcare Bill Timmons podnio je ostavku ubrzo nakon incidenta. Ove sedmice još su dva člana osoblja napustila kliniku.

 

Porodica pacijentice rekla je da je 29-godišnjakinja patila od "znatnih intelektualnih poteškoća", da ne može govoriti, da ima ograničene mogućnosti kretanja te da može reagirati na zvukove. Odvjetnik njezine porodice rekao je da su "užasnuti, traumatizirani i šokirani", javlja BBC.

 

Dužnosnici rezervata San Carlos Apache priopćili su u utorak navečer da je žena član plemena koje ondje obitava. Njihov se rezervat nalazi u jugoistočnoj Arizoni, istočno od Phoenixa. Plemenski su dužnosnici 10. siječnja rekli da je 29-godišnja žena još uvijek u komi otkako je rodila.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!