Potraga se nastavlja nakon što je avion nestao iznad La Manchea

'Izgleda kao da će se raspasti, bojim se': Ovo su posljednje poruke nestale fudbalske zvijezde

Hronika23.01.19, 13:02h

'Izgleda kao da će se raspasti, bojim se': Ovo su posljednje poruke nestale fudbalske zvijezde
Smrt argentinskog nogometaša i pilota još nije službeno potvrđena, ali njihove šanse za preživljavanje, ako im se avion srušio u more, su minimalne, procjenjuju istražitelji. U trenutku nestanka aviona valovi su bili visoki oko dva metra, a more ledeno

 

Emiliano Sala poslao je glasovnu poruku svojim prijateljima putem Whatsappa prije nego li je njegov avion nestao, otkrivaju francuski mediji.

 

"U avionu sam koji izgleda kao da će se raspast i idem u Cardiff. Ovdje je ludnica, sutra već startamo, popodne krećem s treninzima u svojoj novoj ekipi", rekao je navodno novi argentinski nogometaš Cardiffa, a dojučerašnji član Nantesa, koji je letio prema Walesu kada mu se izgubio svaki trag. Njegov je privatni avion, u kojem se nalazio još samo pilot, nestao u Engleskom kanalu.

 

Kasnije se oglasio još jednom.

 

"Kako ste momci? Sve u redu? Ako vam ne pošaljem nove poruke kroz sat i po, ne znam hoće li trebati poslati nekoga da me traži. Sada me već strah...", rekao je 28-godišnji napadač za kojim je jutros nastavljena potraga.

 

U utorak navečer, do zalaska sunca, nekoliko aviona i brodova pretražilo je gotovo 3000 kvadratnih kilometara okeana, ali potraga nije urodila plodom.


Smrt argentinskog nogometaša i pilota još nije službeno potvrđena, ali njihove šanse za preživljavanje, ako im se avion srušio u more, su minimalne, procjenjuju istražitelji. U trenutku nestanka aviona valovi su bili visoki oko dva metra, a more ledeno.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!