8. Olimpija Snowboard Europa Cup

Narednog vikenda na Bjelašnici najveće snowboard takmičenje u BiH

Sport22.01.19, 13:33h

Narednog vikenda na Bjelašnici najveće snowboard takmičenje u BiH
Snowboard park Štinji dol na Bjelašnici će tokom februara postati središtem evropske snowboard scene, a takmičari će pokazati svoje vještine u disciplini "Big Air"

 

Najbolji snowboarderi iz trinaest evropskih zemalja narednog vikenda, 2. i 3. februara, nastupit će na 8. Olimpija Snowboard Europa Cupu, najvećem snowboard takmičenju u Bosni i Hercegovini. 

 

Snowboard park Štinji dol na Bjelašnici će tokom februara postati središtem evropske snowboard scene, a takmičari će pokazati svoje vještine u disciplini "Big Air".  

 

Do sada je potvrđeno učešće više od 40 snowbordera koji će se naći u kvalifikacijama i glavnom takmičenju, a na listi se nalazi i sedam predstavnika BiH - Asja Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić i Uma Pećanin u ženskoj, te Haris Burić, Edis Ozturk i Faris Biogradić u muškoj kategoriji.

 

- Snowboard park je dobio prvo borilište u disciplini Big Air na kojem je konfiguracija terena urađena u skladu s aktuelnim regulativama Međunarodne skijaške federacije. Izgradnjom novog borilišta unaprijeđeni su uslovi i za trening naših sportista - kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, organizatora Europa Cupa i tehničkog realizatora EYOF 2019.

 

Olimpija Snowboard Europa Cup ujedno je i druga test utrka za zimski olimpijski omladinski festival EYOF 2019. Prva test utrka vožena je prošle godine u disciplini "Slope Style".  

 

Tokom dva dana takmičenja u snowboard parku Štinji dol ljubitelje ekstremnih sportova će rasplesati i zagrijati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee i DJ Mex.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!