video/'opsadno stanje' na ulicama

Građani prestrašeni: Zašto do zuba naoružani specijalci patroliraju Dobrinjom i Istočnim Sarajevom?

Hronika21.01.19, 19:24h

Građani prestrašeni: Zašto do zuba naoružani specijalci patroliraju Dobrinjom i Istočnim Sarajevom?
Saobraćajna, kriminalistička, jedinica za podršku te Specijalna antiteroristička jedinica su od petka na ulicama Istočnog Sarajeva

 

Velika akcija MUP-a RS u Istočnom Sarajevu. Više jedinica sprovodi preventivne i represivne mjere, a u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti. Akcija je uslijedila nakon drugog, nerasvjetljenog ubistva u posljednjih osam mjeseci u ovom gradu, o čemu prilog donosi N1.

 

Slične aktivnosti na ulicama Istočnog Sarajeva mogle su se vidjeti nakon ubistva dvojice sarajevskih policajaca.

 

Saobraćajna, kriminalistička, jedinica za podršku te Specijalna antiteroristička jedinica su od petka na ulicama Istočnog Sarajeva. Iz MUP-a kažu cilj im je otkrivanje i rasvjetljavanje svih krivičnih djela, posebno onih najtežih.

 

"Pozivamo građane na saradnju kako bismo zajedno postigli željene rezultate. I već su vidljivi rezultati kada su u pitanju rasvjetljavanje određenih krivičnih djela. O tome će javnost vrlo brzo biti obavještena", otkriva Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

 

I dalje gori svijeća, na mjestu gdje je 1. januara ubijen Miloš Ostojić. Ko je ubica, nepoznato je. U Istočnom Sarajevu nema odgovora ni na pitanje ko je samo sedam mjeseci ranije ubio Sinišu Miličevića zvanog Tigar.

 

Slična akcija policije u Istočnom Sarajevu mogla se vidjeti prije nešto manje od tri mjeseca kada su na Alipašinom polju ubijena dva policajca, pripadnika MUP-a KS. Tada su pretresli na desetine lokacija, više stotina automobila je kontrolisano, a priveli su i više lica. No do danas, slučaj je bez epiloga.

 

Zašto je tako, pogledajte u videoprilogu N1 OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još