nakon prozivke sda

Forto odgovorio: Neću podnijeti ostavku, nisam obratio pažnju šta potpisujem

Front18.01.19, 17:21h

Forto odgovorio: Neću podnijeti ostavku, nisam obratio pažnju šta potpisujem
Na pitanje kako se njegov potpis našao na zahtjevu upućenom Parlamentu FBiH, Forto je kazao da vjerovatno nije obratio pažnju na dopis te da svakodnevno potpiše stotinu stvari
 
Premijer KS Edin Forto kazao je za „Avaz“ kako je došlo do proceduralne greške.  
 
 
- Ja nemam pravo na taj paušal niti bih ga uzeo. Molim vas, obratite pažnju na teme koje sam pokrivao iz svog skupštinskog djelovanja. Ja sam tražio ukidanje paušala, posebno duplih paušala. Vratio sam pare u budžet i sada stavio na sjednicu za utorak ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima – rekao je Forto, naglasivši da neće primiti paušal niti ga zanima.
 
 
 
Na pitanje kako se njegov potpis našao na zahtjevu upućenom Parlamentu FBiH, Forto je kazao da vjerovatno nije obratio pažnju na dopis te da svakodnevno potpiše stotinu stvari.
 
 
- Ovo je meni škola, posebno imajući u vidu da je ova tema paušala upravo nešto što sam ja stavio na Skupštinu. To je moja tema i apsurdno je ovo što se dešava – rekao je Forto.
 
 
Dodaje da je vidio da je Kantonalni odbor SDA zatražio njegovu ostavku, kratko prokomentirajući da nastave da traže te da su simpatični.
 
 
(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još