otvorenje 18. januara

Ne propustite izložbu Osmana Arslanagića '4 zvona' u galeriji Collegium Artisticum

Kultura17.01.19, 13:57h

Ne propustite izložbu Osmana Arslanagića '4 zvona' u galeriji Collegium Artisticum
Za svoj rad dobio je 25 međunarodnih i domaćih nagrada među kojima su, njemu najvažnije, godišnje nagrade Collegium artisticuma

 

Galerija Collegium artisticum vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno u petak, 18. januara 2019. godine u 19:00 sati, a publika će izložbu moći pogledati do 31. januara.

 

OSMAN ARSLANAGIĆ rođen je u Trebinju 1958. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Profesionalni je scenograf koji u svojoj biografiji ima 10 igranih filmova, preko 250 pozorišnih predstava te brojne televizijske serije i emisije. Kao scenograf radio je u Holandiji, Francuskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori...


Kao redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predaje predmet Scenografija, kostim i maska, a profesor je i na predmetu Scensko oblikovanje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Hrvatska.

 

4-zvona-arslanagic


Za svoj rad dobio je 25 međunarodnih i domaćih nagrada među kojima su, njemu najvažnije, godišnje nagrade Collegium artisticuma.


Kao slikar samostalno je izlagao u Stuttgartu, Londonu, Utrechtu, Amsterdamu, Trebinju i Sarajevu.

 

Izložba “4 ZVONA“ je presjek autorovog četverogodišnjeg rada, a obuhvata cikluse radova koji su pojedinačno predstavljani u sarajevskoj galeriji “Zvono“ tokom prethodnih godina, kao i radove koji do sada nisu izlagani. 


Svaki predstavljeni rad kreiran je od odbačenih materijala i predmeta koje je autor pronašao i prikupio. Te raznovrsne predmete, nađene u prirodi, ''kraj puta“, autor uz minimalne intervencije kombinuje, slaže i uklapa u likovne cjeline i kompozicije te na taj način otpadnim predmetima daje nove vrijednosti i značenja. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!