VIDEO/ Veliki doček u Beogradu

Putin ima flotu od četiri identična aviona i do posljednjeg trenutka se ne zna u kojem se nalazi: Zavirite u leteću tvrđavu!

Hronika17.01.19, 11:53h

 Putin ima flotu od četiri identična aviona i do posljednjeg trenutka se ne zna u kojem se nalazi: Zavirite u leteću tvrđavu!
Iz bezbjedonosnih razloga, tek pred put se bira kojim avionom će ruski predsjednik putovati, ali taj podatak je poznat malom broju ljudi

 

Avion Vladimira Putina IL-96-300PU koštao je 500 miliona dolara, a opremljen je naprednom tehnologijom koja ovu leteću palatu, kako su je prozvali mediji, čini pravim komandnim centrom u slučaju neočekivanog napada.

 

Spolja izgleda kao standardan putnički avion, iako je po dimenzijama nešto veći, ali unutra ruski predsjednički avion opremljen je kao luksuzan hotel.

 

Raspon krila mu je 65 metara, koliko je i dug. Maksimalna težina koju može da ponese je 270 tona.

 

Unutrašnjost je dekorisana u neoklasničnom stilu, svijetlih boja, sa mnogo bijele kože i zlatnim akcentima.

 

 

Ruski predsjednik ima flotu od četiri identična aviona.

 

Iz bezbjedonosnih razloga, tek pred put se bira kojim avionom će ruski predsjednik putovati, ali taj podatak je poznat malom broju ljudi. Preostala tri ili samo jedan prate avion koji je odabran za put.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još