Hapšenje u Peruu

Sarajliju posjetila misteriozna žena: Smaila Šikala, koji je uhvaćen s tonu i po kokaina, drže u posebnoj ćeliji

Hronika17.01.19, 08:21h

Sarajliju posjetila misteriozna žena: Smaila Šikala, koji je uhvaćen s tonu i po kokaina, drže u posebnoj ćeliji
On je poznat sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i sa Darkom Šarićem

 


Još pet osoba uhapšeno je u Peruu zbog sumnje da su povezani sa zaplijenjenim kokainom vrijednim 800 miliona dolara u gradu Truhiljo zbog koga je uhapšen i Bosanac Smail Šikalo

 

Uporedo s tim, unutrašnja kontrola preispituje odluku sudije Angel Mendivil Mamani, koja je pustila Srbina Davida Cufaja, uhapšenog početkom 2017. godine zbog kokaina, da se brani sa slobode.

 

Smaila Šikala, državljanina BiH koji je uhapšen u Peruu s kokainom vrijednim više od 80 miliona dolara, u zatvoru gdje je pritvoren iz sigurnosnih razloga drže izoliranog u posebnoj ćeliji, prenosi "Blic.rs".

 

Šikalo je poznat sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i s Darkom Šarićem.

 

Kako pišu peruanski mediji, Šikala je u pritvoru posjetila žena, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.

 

Istražitelji vjeruju da on posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi. On je u peruanskim medijima označen kao jedan od ključnih igrača u ovoj narkogrupi.

 

Inače, svi uhapšeni su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhiljo i spremna, upakirana, označena sa BH, za evropsko tržište.

 

(Blic.rs DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!