video/ eskalacija nakon žestokog verbalnog obračuna

Umalo tuča u Hrvatskom saboru između premijera Plenkovića i zastupnika Grmoje: Pogledajte snimak!

Front16.01.19, 22:15h

Umalo tuča u Hrvatskom saboru između premijera Plenkovića i zastupnika Grmoje: Pogledajte snimak!
Na slici koju je objavio Bunjac vidi se da više zastupnika stoji pred Plenkovićem, a vide se i Plenkovićevi tjelohranitelji i saborska straža

 

ZASTUPNIK Mosta Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković u saboru fizički krenuo na njega. Do naguravanja je došlo za vrijeme pauze, a nakon žestokog verbalnog obračuna između Plenkovića i Grmoje. HRT je objavio trenutak kad je došlo do naguravanja. Na snimci se vidi kako se Plenković pokušava probiti kroz gomilu zastupnika, a snimka je objavljena u sklopu večerašnjeg Dnevnika.

 

 

Grmoja za Index ispričao svoju verziju priče

 

Grmojine tvrdnje potvrdili su nezavisni zastupnik Bojan Glavašević i zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na slici koju je objavio Bunjac vidi se da više zastupnika stoji pred Plenkovićem, a vide se i Plenkovićevi tjelohranitelji i saborska straža.

 

Grmoja je za Index ispričao što se dogodilo u sabornici.

 

"Ja sam postavio pitanje premijeru o tome da Srbija otvara poglavlja i da je Hrvatska ne blokira. Ja sam rekao da ministrica ne saziva povjerenstvo koje se mora sastajati da se vidi što Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja. Rekao sam mu da ministrica radi u korist Srbije ako ne saziva povjerenstvo. Premijer je vrlo agresivno reagirao i dobacio je da je to što govorim jadno. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Rekao sam da ako on ne reagira, da to znači da i on radi za srpske interese. On je u tom trenutku meni počeo vikati da sam jadan. Atmosfera se u saboru potpuno usijala. Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu.

 

HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su nešto Ines Strenji što se javlja, što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog. On je krenuo fizički prema meni vrlo agresivno. Ja sam ostao stajati jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju. Ja sam se pitao što napraviti. Treba braniti sebe, a on je ipak premijer. Nisam se uopće snašao. Mislim da ga je kolega Bulj zaustavljao. Zaustavili su ga i drugi zastupnici, Bulj zna koji su. On ih je u nekoliko navrata pokušao zaobići i probiti se do mene. Premijer je fizički krenuo prema meni. Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Index Grmoja.

 

Plenkovićeva priča je drugačija

 

Plenković priča drugačiju priču.

 

"Još jednom, kad dođe izvješće o raspravama u okviru europskog vijeća dio zastupnika, a tu prednjače mostovci, unose teme koje s njima nisu povezane, unose govor mržnje i danas, najteže klevetničke optužbe Grmoje prema ministrici vanjskih poslova, a onda i prema meni, praktički za veleizdaju. Kad vam netko kaže da radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo, time je prijeđena granica", rekao je Plenković prvo.

 

Kaže da nije puknuo.

 

"Išao sam ga pitati na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz sabornice. Svjedoci smo da nekoliko mostovaca kontinuirano klevetaju, ali kad dođe do optužbe za rad u interesu druge države, za veleizdaju, to je ona granica kad možemo reći da je prijeđena crta, zato sam mu i rekao da su mu komentari jadni", kazao je Plenković.ZASTUPNIK Mosta Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković u saboru fizički krenuo na njega. Do naguravanja je došlo za vrijeme pauze, a nakon žestokog verbalnog obračuna između Plenkovića i Grmoje. HRT je objavio trenutak kad je došlo do naguravanja. Na snimci se vidi kako se Plenković pokušava probiti kroz gomilu zastupnika, a snimka je objavljena u sklopu večerašnjeg Dnevnika.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još