Šef Kluba poslanika SDS-a poručio

Stanić: U RS-u će se građanima suditi za verbalni delikt, dok je vlast zaštićena

Front16.01.19, 13:45h

Stanić: U RS-u će se građanima suditi za verbalni delikt, dok je vlast zaštićena
Istovremeno se onima koji pokradoše RS ne sudi i oni su zaštićeni kao pojedine endemske vrste

 

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da u RS-u ne postoji pravda za “obične” građane, kojima bi se uskoro moglo da sudi i za “verbalni delikt”. 

 

To se, kaže, nagovještava u izvještajem MUPRS-a protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja RS. 

 

-Istovremeno se onima koji pokradoše RS ne sudi i oni su zaštićeni kao pojedine endemske vrste – naveo je on i dodao da se ne postupa po brojnim prijavama opozicije koja je upozoravala na više miliona KM štete od korupcije i kriminala nosilaca vlasti u RS-u. 

 

Kritikovao je činjenicu da Vlada nije predložila nijedan reformski zakon za narednu sjednicu entitetskog parlamenta, najavljenu za 29.januar. 

 

Smatra da je trebalo razmatrati mjere kojima bi se zaustavio odlazak ljudi iz RS-a. 

 

-Neophodno je usvojiti zakone koji će osigurati nova radna mjesta, bolje plaće i veći minimalac – rekao je Stanić novinarima nakon današnje sjednice skupštinskog kolegija. 

 

Tvrdi da je entitetska vlada “kroz cijenu autoputa Banja Luka-Prijedor dogovorila da Kinezi kupe” Govedarsku farmu „Farmland“ iz Nove Topole kod Bosanske Gradiške.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!