Grad pretrpio štetu

Prikupljaju se podaci za tužbe protiv organizatora skupa 'Pravda za Davida'

Hronika16.01.19, 13:21h

Prikupljaju se podaci za tužbe protiv organizatora skupa 'Pravda za Davida'
Banja Luka je imala i veliku indirektnu štetu, pa i zbog velikog broja otkazivanja dolazaka gostiju u grad u vrijeme novogodišnjih praznika

 

Grad Banja Luka prikuplja sve elemente za podnošenje tužbi protiv organizatora protesta "Podrška Pravdi za Davida", koji su 30. decembra prošle godine spriječili održavanje novogodišnjih koncerta - potvrdio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić

 

Potrajat će, kaže, izvjesno vrijeme dok se prikupe svi neophodni podaci, ali se od tužbi ne odustaje. 

 

-Mi smo u fazi pripreme svih elemenata za podnošenje tužbi za naknadu štete. Policija vodi svoju istragu nezavisno od nas i već su dolazili da od nas traže izjave i određene podatke šta je sve Grad planirao i šta se sve dešavalo - rekao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

 

Naglasio je da je neosporno da je Grad imao štetu, i direktnu i indirektnu. 

 

- Direktna je ona materijalna, plaćena bina koja nije iskorištena - dodao je on. 

 

Banja Luka je imala i veliku indirektnu štetu, pa i zbog velikog broja otkazivanja dolazaka gostiju u grad u vrijeme novogodišnjih praznika. 

 

-To je indirektna šteta koju su pretrpili ugostitelji i hotelijeri, trgovina i druge grane koje su vezane. Reputaciona šteta je puno veća, što ćemo više mjeseci, ali i godina morati da otklanjamo slike koje su otišle iz grada i koje će odbijati nove goste da dolaze u grad - naveo je Radojičić. 

 

Ranije je najavio da će se organizatori skupova od 30. decembra naći pod tužbama od nekoliko miliona maraka.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!