foto/ 'sarajka i muslimanka - ostajem pri svom'

Zbog kockica napadnuta skijašica u sarajevskom tramvaju: Divljak koji 'mrzi Hrvate' prijetio mi je i psovao...

Hronika15.01.19, 11:07h

Zbog kockica napadnuta skijašica u sarajevskom tramvaju: Divljak koji 'mrzi Hrvate' prijetio mi je i psovao...
"U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, "šahovnici nije mjesto u Sarajevu", "mrzi Hrvate", "otkud mi hrabrost, treba me ubiti..." - opisala je Sedina

 

U ponedjeljak je u glavnom gradu BiH u tramvaju napadnuta 27 - godišnja Sarajka, poznata skijašica s adresom u Zagrebu 

 

"U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju kaos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, "šahovnici nije mjesto u Sarajevu", "mrzi Hrvate", "otkud mi hrabrost, treba me ubiti...", opisala je svoje šokantno iskustvo skijašica Sedina Muhibić (27).

 

Njen status prenosimo u cijelosti.

 

 

Roditelji su je napustili nakon rođenja

 

Kako prenose hrvatskli mediji, 1991. godine Sedinu su roditelji napustili. Rane godine je provela u Njemačkoj, a po završetku rata, kao petogodišnja djevojčica se vratila u SOS dječje selo u Sarajevu. Nakon završene srednje škole je upisala studij pedagogije, a uz obrazovanje se bavila i sportom, trenirala je odbojku i skijanje, glumila,... Skijanje je njena velika ljubav, pa je tako za 50. rođendan skijanja u Hrvatskoj odlučila je sjesti na autobus, doputovati iz Sarajeva u Zagreb i iskoristiti životnu priliku. U centru Zagreba na utrci legendi je preskočila ogradu i izborila se za fotografije s Janicom, Ivicom, Tinom Maze, Albertom Tombom,... Sutradan je otišla na Sljeme na Snježnu kraljicu. Iako karata za utrku više nije bilo za kupiti, čuvar ju je uspio "ugurati" uz stazu kada je čuo da je doputovala samo zbog toga. Taj joj je trenutak otvorio vrata prema hrvatskom skijanju.

 

sedina-muhibic-nika-fleiss

 

- Opisala sam svoje iskustvo tamo i zamolila ih da iduće godine radim na skijaškim utrkama. Odmah su mi odgovorili. Tijekom godine smo održali kontakt. Prepoznali su tu moju ljubav i obećali su mi smještaj, prijevoz, honorar, sve. Tako sam 2018. išla tamo i bilo mi je odlično. Prošla sam cijelu organizaciju te imaju za cilj da me obuče da jednog dana i sama organiziram skijaške trke. Sad bih plakala, kad se sjetim. Sve, apsolutno sve sam prošla. Tek na kraju sam im rekla tko sam i da nemam roditelje - pričala je prošle godine Sedina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još