Saudijska Al Shiddi grupa širi poslovanje

FlyBosnia dobila potvrdu za obavljanje komercijalnih zračnih operacija: Od Sarajeva do svjetskih destinacija

Biznis Klub15.01.19, 15:50h

FlyBosnia dobila potvrdu za obavljanje komercijalnih zračnih operacija: Od Sarajeva do svjetskih destinacija
Podsjetimo da je kompanija nedavno nabavila prvi avion, Airbus A319, te da je dobila dozvolu za letenje

 

FlyBosnia sa zadovoljstvom objavljuje da je 11. januara 2019. godine dobila potvrdu zrakoplovnog operatera (AOC), koji je ovlastio FlyBosnia-u za obavljanje komercijalnih zračnih operacija. 


 
"Ovo je završna faza u procesu odobravanja koje omogućava FlyBosnia-i početak letenja", rekao je Chris Gabriel, generalni direktor FlyBosnia-e.

 

- Ovo je veoma značajna prekretnica za FlyBosnia-u, kao i državu BiH i njene građane. To je rezultat višemjesečnog napornog rada i posvećenosti cijelog tima u FlyBosnia-i, kojemu u ime dioničara mogu čestitati i zahvaliti svakom članu tima FlyBosnia-e na njihovim ogromnim naporima u ostvarenju sna FlyBosnia-e - kazao je Gabriel.


 
- Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim i članovima naše Međunarodne partnerske mreže, timu Sarajevskog aerodroma, te Vladi i regulatornim tijelima u Bosni i Hercegovini za pomoć u pružanju podrške FlyBosnia-i  u postizanju statusa AOC-a. Tokom narednih sedmica, FlyBosnia tim će raditi na obradi mnogobrojnih zahtjeva za čarter letove, te uključiti redovne letove u naš planirani raspored, kako bismo mogli aplicirati za mjesta i vrijeme polijetanja i slijetanja na odgovarajućim aerodromima, navodi se u saopštenju.


 
- Nakon što je naš raspored potvrđen, preko web stranice FlyBosnia-e i partnerske mreže, našim klijentima će biti omogućeno da lete i dožive Evropu, Bliski istok i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine što će omogućiti pristupačni direktni letovi FlyBosnia-e. Radujemo se pokretanju komercijalnih letova FlyBosnia-e kao nosioca titule u povezivanju bosanske dijaspore i njihovih porodica kod kuće u Bosni i Hercegovini, zaključuje Gabriel.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još