oglasio se i zlatko hasanbegović

Čovićev potez je sramotan, hrvatsku politiku pretvorili u korisnog idiota srpskih ciljeva

Front14.01.19, 08:38h

Čovićev potez je sramotan, hrvatsku politiku pretvorili u korisnog idiota srpskih ciljeva
Ovaj događaj nam zapravo pokazuje da je jedna politika doživjela svoj moralni i etički slom iz nazočnosti hrvatskoga veleposlanika na tom događaju

 

Gost Intervjua tjedna Točke na tjedan na N1 bio je zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.

 

Kako komentirate nazočnost predsjednika HDZ-a BiH na svečanoj ceremoniji neustavnog Dana Republike Srpske u Banjaluci?

 

"Mogu se nadovezati na riječi ministra Krstičevića da je riječ o sramoti. No ovaj događaj nam zapravo pokazuje da je jedna politika doživjela svoj moralni i etički slom iz nazočnosti hrvatskoga veleposlanika na tom događaju."

 

Veleposlanik, sada već bivši, Ivan Del Vechio, kaže da nije bio na toj proslavi, da je on bio na sastanku s Dodikom koji je ranije dogovoren.

 

"Riječ je o bizarnom objašnjenju, nismo mala djeca. Gospodin Del Vechio je dobro znao što se u Banja Luci događa 9. siječnja. On je činio ono što Hrvatska politika čini već duži niz godina - bespogovorno je podupirao i slijedio politiku gospodina Dragana Čovića i iz ovoga možemo zaključiti da hrvatska politika prema BiH nije niti postoji, ona je svedena da bude instrument politike gospodina Čovića, a svim znamo koja je to politika. On nije prvi put na obilježavanju tog nesretnog 9. siječnja, on je tamo bio redovito i njegova politika je poznata - strateško savezništvo s gospodinom Dodikom. On je pretvorio hrvatsku politiku u BiH u ostvarenje svesrpskih nacionalnih ciljeva."

 

Pogledajte cijeli videoprilog OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još