OGORČENJE i REAKCIJE DILJEM BiH

POSAVSKA STRANKA: Ovo je uvreda za žrtve Domovinskog rata i agresije na BiH

Front10.01.19, 19:38h

POSAVSKA STRANKA: Ovo je uvreda za žrtve Domovinskog rata i agresije na BiH
Odlazak Dragana Čovića na proslavu "nelegalnog" Dana Republike Srpske izaziva reakcije kod brojnih pripadnika hrvatskog naroda diljem BiH

 

Posavska stranka se pridružuje osudama nemoralnog čina Dragana Čovića i izražava iskreno gnušanje nad njegovim prisustvom svečanosti obilježavanja tzv. Dana Republike Srpske.

 

Mjesecima se pozivati na odluku Ustavnog suda u slučaju Ljubić i apelirati na legalnost i poštivanje odluka institucija države kojoj je do skoro predsjedao, a onda nazočiti proslavi 9. siječnja, datuma koji je taj isti sud proglasio neustavnim, samo je još jedan pokazatelj „principijelnosti“ Dragana Čovića.

 

Krajnje je nemoralno sudjelovati na proslavama tvorevina nastalih na zločinu i krvi vlastitog naroda. Čin Dragana Čovića je uvreda za sve žrtve Domovinskog rata. Uvreda su za narod i atak na dignitet svih onih koji su zbog Republike Srpske ubijeni, ranjeni, silovani i protjerani sa svojih ognjišta.

 

Posavska stranka također osuđuje anemičan i poltronski stav HDZ-a Posavine koji podanički služi interesima onih koji na bestijalan način pljuju po ranama svih Posavaca. Izostanak osude Dragana Čovića nije stranačka poslušnost nego je, još jedno od mnogih, zabadanje glave u pijesak.

 

Čovjek koji štuje ideje i djelo Radovana Karadžića i Ratka Mladića ne može i ne smije polagati vijence na spomen obilježja junaka Domovinskog rata koji su ubijeni od strane te iste tvorevine kojoj se Dragan Čović klanja.

 

U isto vrijeme osuđujemo dodvorničku politiku udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje ne reagiraju na ovakav izdajnički čin Dragana Čovića. I umjesto da ga proglase „personom non grata“ u Posavini svi odreda šute dok se Dragan Čović cijeloj populaciji smiješi u facu kao kakvim debilima.

 

Izostanu li reakcije, bit će još da je Dragan Čović u pravu, kaže se u saopćenju Posavske stranke.


(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još