foto/ iza pjevača je turbulentna godina

Unuka ga potpuno promijenila: Dedo Aca Lukas shvatio da ga stižu godine i da je najbitnije da...

Showbizz07.01.19, 15:42h

Unuka ga potpuno promijenila: Dedo Aca Lukas shvatio da ga stižu godine i da je najbitnije da...
– Za Badnje veče se okuplja porodica i sutradan lomimo česnicu koju moja majka umijesi. Hvala bogu, imam četvoro djece i unuku i praznik je radostan


Aca Lukas drži do običaja, posebno kada je Božić u pitanju. Iza pjevača je teška, ali i lijepa godina. Iako mu je sve išlo potaman na poslovnom planu, u ljubavi mu baš i nisu cvjetale ruže. Razveo se, ali je, s druge strane, postao djed, pa mu je unuka Minja promijenila život iz korijena.

 

Na početku razgovora za Kurir, Lukas je otkrio kako proslavlja najveći hrišćanski praznik.

 

– Za Badnje veče se okuplja porodica i sutradan lomimo česnicu koju moja majka umijesi. Hvala bogu, imam četvoro djece i unuku i praznik je radostan.

 

Šta si zacrtao sebi u ovoj godini? Kakve su tvoje želje?

 

– Ne pravim planove, niti imam tačku koju jurim. Važno mi je da uživam jer je danas to teško. Želim da se budim sretan. Tek sad sam shvatio da sam zapostavio zdravlje. Počele su da me stižu godine i shvatio sam šta znači biti zdrav. Znam da želim da se ne oženim nikada više. Ja sam jedan Aca Lukas, nema dvije ovakve budale kao što sam ja, tako da su i moje želje takve – jedinstvene. Ali neću da ih otkrivam da bi se ostvarile.

 

aca-lukas-2

 

Za doček si s Jalom i Bubom pjevao u Areni pred 10.000 ljudi.

 

– Moram da kažem da to nije bio koncert i minimum pedeset proslava je bilo organizovano. Bilo je odlično i sa sjajnim momcima smo napravili pravu stvar. Nešto bolje odavno nisam vidio.

 

S kim ćeš da provedeš praznike?

– Nikada nisam sam. Djeca su mi najvažnija. Moja unuka je sjajna i jedva čekam s njom da se družim. Ona me je skroz promijenila, a ovo je njen prvi Božić. Odlazak u crkvu je obavezan. Neki od nas poste, pa se i pričeste. Gledamo da ispoštujemo običaje. Vjerujte, ja izvlačim dukat, tako je bilo posljednjih godina.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!