Foto / Posvetila se parfemima

Bila je jedna od najljepših teniserki: Evo kako danas izgleda Gabriela Sabatini

Sport04.01.19, 18:41h

Bila je jedna od najljepših teniserki: Evo kako danas izgleda Gabriela Sabatini
Iako nikad nije došla do titule najbolje tenisačice svijeta, profesionalnu karijeru završila je s 26 godina i posvetila se liniji parfema s vlastitim potpisom

 

Jedna od najljepših teniserki u povijesti tenisa Gabriela Sabatini uskoro će proslaviti 50. rođendan, no i danas privlači pažnju svojim izgledom.


Lijepa Argentinka koja je obilježila kasne osamdesete i rane devedesete godine ženskog tenisa, tim se sportom počela baviti još kao šestogodišnja djevojčica.

 

gabriela-sabatini1


Među brojnim naslovima koje je osvojila ističu se srebrna olimpijska medalja u pojedinačnoj konkurenciji iz 1988. godine te dva Grand Slam naslova, jedan u pojedinačnoj konkurenciji, a jedan u parovima. U karijeri je osvojila ukupno 41 turnir, od čega 27 pojedinačnih, a 14 u parovima.


Iako nikad nije došla do titule najbolje tenisačice svijeta, profesionalnu karijeru završila je s 26 godina i posvetila se liniji parfema s vlastitim potpisom, piše Index.hr.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!