ADVOKAT NUDIO PREGOVORE, MUP RS ODBIO

Šta piše u izvještaju protiv Davora Dragičevića, koji je policija podnijela nadležnom tužilaštvu?

Hronika01.01.19, 20:44h

Šta piše u izvještaju protiv Davora Dragičevića, koji je policija podnijela nadležnom tužilaštvu?
Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Davora Dragičevića te Željka Dabića, Slaviše Simića i Stele Milanović

 


Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv četiri osobe  zbog  sumnje da su izvršile krivična djela ugrožavanje sigurnosti i ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekivanjem. 


Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Davora Dragičevića te Željka Dabića, Slaviše Simića i Stele Milanović


-Lice D.D. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je 27. i 30. decembra 2018., na dvije lokacije na području Banje Luke, prilikom javnog govora, uputilo ozbiljne prijetnje prema dvije osobe kod kojih je izazvalo osjećaj straha i ugroženosti – saopćili su iz policije. 


Ostali prijavljeni, Ž.D., S.M. i S.S. se sumnjiče da su u spomenutom periodu prisustvovali javnom skupu i s umišljajem podstrekavali D.D. i druga lica da izvrše krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu dvije osobe iz Banje Luke. 


Iz policije su ranije saopćili da su pokrenuli raspis o traganju za Davorom Dragičevićem, Stelom Milanović, Njegošem Tomićem, Draškom Stanivukovićem te još nekoliko osoba, zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje, nakon protesta 30. decembra.          


Stanivuković je večeras priveden u policiju, a RTRS je javio, pozivajući se na nezvanične navode, da su u MUPRS-a odbili da pregovaraju o uslovima predaje Davora Dragičevića, što je danas i jučer Okružnom tužilaštvu i policiji nudio njegov advokat. 


Tvrde da je Dragičević kao jedini uslov postavio da mu ne bude određen pritvor.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još