PROŠLO JE VIŠE OD 24 SATA

Nakon što je nestao bez traga, sve više sumnji: Porodica spremna da prijavi nestanak Davora Dragičevića!

Hronika01.01.19, 16:50h

Nakon što je nestao bez traga, sve više sumnji: Porodica spremna da prijavi nestanak Davora Dragičevića!
Policijska uprava Banjaluka izdala je u ponedjeljak saopćenje u kojem stoji kako je raspisana potraga za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe, ali od tada nije poznato više informacija o Dragičeviću

 

 

- Razmišljamo da prijavimo nestanak Davora Dragičevića - rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju Patria jedan od članova njegove porodice, nakon što se više od 24 sata gubiti svaki Davorov trag.


Policijska uprava Banjaluka izdala je u ponedjeljak saopćenje u kojem stoji kako je raspisana potraga za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe, ali od tada nije poznato više informacija o Dragičeviću.


Grupa „Pravda za Davida“, koja okuplja hiljade građana iz Banja Luke i regiona skoro godinu dana traži da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu 2018. godine, optužujući policijski i politički vrh Republike Srpske za umiješanost u prikrivanje zločina. 


Grupu predvodi otac ubijenog mladića Davor Dragičević, njegova majka Suzana, kao i njihovi prijatelji.


Banjalučka policija privela je više članova grupe „Pravda za Davida“ kao i članove opozicije tokom protesta prošle sedmice, dok su sva buduća javna okupljanja grupe zabranjena.


Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić najavio je danas prijave protiv organizatora protesta, optužujući ih da narušavaju imidž grada.


Davor Dragičević je predvodio proteste u nedjelju u centru Banja Luke, ali nakon toga mu se gubi svaki trag, piše NAP.


Novinar Slobodan Vasković objavio je u utorak da je policija i danas privela neke od članova grupe, među kojima je Sofija Grmuša.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još