Prednovogodišnje slavlje završilo bojkotom

Napeta noć u Banjaluci: Jake policijske snage potisnule građane sa Trga Krajine, otkazan koncert Harisa Džinovića

Hronika30.12.18, 23:17h

Napeta noć u Banjaluci: Jake policijske snage potisnule građane sa Trga Krajine, otkazan koncert Harisa Džinovića
Prema posljednjim informacijama iz Banjaluke, pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova RS potisnuli su članove grupe "Pravda za Davida" sa glavnog banjalučkog trga

 

Jake policijske snage večeras su iza 22 sata stigle na glavni banjalučki trg, gdje su okupljeni članovi grupe "Pravda za Davida", zatraživši od njih da napuste trg.  


Policija je zatražila da se mirno raziđu jer nemaju odobrenje za okupljanje. Oko 30-tak čanova krenulo je da šeta trgom ističući da im ne treba odobrenje ako se kreću. 


Uputili su tom prilikom pogrdne riječi pripadnicima policijske jedinice za podršku koji zasad osim upozorenja nisu poduzimali druge mjere. 


Prethodno je otkazan koncert Harisa Džinovica koji je trebalo da se održi 100-njak metara dalje od gradskog trga.


Prema posljednjim informacijama iz Banjaluke, pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova RS potisnuli su članove grupe "Pravda za Davida" sa glavnog banjalučkog trga. 


Glavni gradski trg u Banjoj Luci još uvijek obezbjeđuju jake policijske snage, javlja agencija Fena.

 

Kako javlja BN televizija, do otkazivanja koncerta je došlo nakon što su se učesnici protesnog skupa "Pravda za Davida" pojavili na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, gdje je trebalo da pjeva Haris Džinović. 

 

Demonstrati su istakli zastavu s likom ubijenog Davida Dragičevića zahtijevajući da se ugasi muzika, uzvikujući "Pravda za davida", "Harise odlazi". Ubrzo nakon toga je i stigla vijest da je koncert otkazan.

 

Tim povodom se oglasio i gradonačelnik Banjaluke na twitteru koji je, između ostalog, naveo - protest je održan, koncert onemogućen.

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!