slavna bh. košarkašica nakon razvoda

Sa Gibanicom nije išlo, ali Razija je spremna za novu ljubav: Rastala sam se, muškarci - javljajte se!

ŽENA iN30.12.18, 17:07h

Sa Gibanicom nije išlo, ali Razija je spremna za novu ljubav: Rastala sam se, muškarci - javljajte se!
Jedna od najuspješnijih košarkašica sa bh. prostora, Razija Mujanović, otvoreno i toplo govori o odrastanju, počecima i nenadmašnim uspjesima, ali i ljubavnim krahovima te sudskim nepravdama, no i dalje gaji nepresušnu vjeru u ljude

 


Kada je časopis Story ljetos u Sarajevu organizirao prvi Story Hall of Fame, nagradu za najbolju sportašicu Bosne i Hercegovine uručio je 51-godišnjoj legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović koja je čak četiri puta proglašena najboljom europskom košarkašicom, a potom je primljena u FIBA-inu kuću slavnih u Ženevi. 


Mnogo je titula Raza, kako je od milja zovu, osvojila u klubovima u kojima je igrala te s reprezentacijom Jugoslavije, ali ostala je jednostavna i simpatična osoba koja se više veseli sreći dragih ljudi nego svojim nagradama i priznanjima. U to smo se uvjerili i kada je početkom prosinca posjetila našu redakciju u Zagrebu, a pritom nije krila lijepo iskustvo i druženje sa Storyjem u Sarajevu. 


Razu ne možete ne primijetiti, što zbog impozantne visine od 2,2 metra, što zbog iskrenog osmijeha i ljubaznosti. U opuštenom razgovoru prisjetila se odrastanja, sportskih početaka, sjajnih uspjeha u karijeri, a otkrila je i da se razišla s drugim suprugom prije tri godine. 


No Raza ne nosi sjenu razočaranja na licu, i dalje vjeruje u ljubav, a u međuvremenu se bavi volonterskim radom i željno iščekuje dokumentarni film o svom životu koji bi trebao biti prikazan sljedeće godine.


U velikom intervjuu koji je dala za hrvatsko izdanje magazina Story, Razija Mujanović je između postalog govorila i o detaljima iz privatnog života.


Poznato je da ste se 2004. razveli od Mirsada Brčaninovića. Kako ste jednom rekli, bio je to mučan razvod tijekom kojeg se sud u Tuzli, kako se pisalo, potrudio da vas imovinski ošteti. Je li to bio najveći razlog zašto se poljuljala vaša vjera u ljude? 


Nisam zbog toga izgubila vjeru u ljude, ali je sudstvo u Tuzli dosta nepošteno odradilo posao. Tada sam očekivala da će se vidjeti pravna država, ali to nije bilo tako. Nažalost, u Bosni i Hercegovini najvažnija je prva presuda, a nisam htjela uložiti žalbu na nju jer su odvjetnici komentirali da imam novca pa nema veze što je takva presuda. Trebalo me što više opelješiti. Bez obzira na sve, odlično živim i sretna sam. Imam divnu obitelj, braću, sestre, nećake, ali nemam svoju djecu. Nećaci su mi kao moja djeca. Sretna sam što imam i mnogo prijatelja, nisam od onih osoba koje tvrde da u životu možeš imati samo jednog prijatelja. Uvijek u ljudima gledam dobre strane, a životno je bogatstvo biti okružen dobrim ljudima. Stekla sam prijatelje od Bosne, Italije, Špa­njolske, Austrije do Brazila.

 

Unatoč prvom lošem bračnom iskustvu, 2008. udali ste se za Idriza Gibanicu? Kako je u braku?

 

Nismo više zajedno! Jednostavno smo se karakterno mimoišli. Nismo imali nikakve posebne probleme, razišli smo se na civiliziran način.

 

Kada ste se razveli? 


Prije tri godine. Ma to više nije ni važno. 


Pretpostavljam da ste i dalje otvoreni za novu ljubav? 


Da, ali sam opreznija. 


Postoji li trenutačno netko poseban u vašoj blizini? 


Ne, ali muškarci - javljajte se. 


Kompletan intervju čitajte ovdje.


 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još