VIDEO/ POKLON SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Šok i nevjerica u Skenderiji: Što je Sejo Sexon obećao, to je i ispunio - spektakularan koncert za rodni grad

Showbizz30.12.18, 12:41h

Šok i nevjerica u Skenderiji: Što je Sejo Sexon obećao, to je i ispunio - spektakularan koncert za rodni grad
Zabranjeno pušenje je ovim nastupom obilježilo 35 godina profesionalnog rada, a to je ujedno i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija

 

 

Turneja sarajevskog benda Zabranjeno pušenje kojom se promovira novi studijski album grupe “Šok i nevjerica” počela je nastupima u Beogradu i Zagrebu, a sinoć je kulminirala koncertom u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” (Skenderija).


Skenderija je bila premala da primi sve one koji su htjeli da uživaju u muzici ovog kultnog sarajevskog benda. Bilo je to sjajno višesatno druženje sa publikom koja je uglas pjevala sa Sejom Sexonom i ostalim članovima Zabranjenog pušenja, kako stare pjesme tako i nove i to sa aktuelnog albuma "Šok i nevjerica".


Koncert je započeo pjesmom "Hadžija", nakon čega su uslijedili hitovi kao što su "Otpor stoko", "Irska", "Poso, kuća, birtija", "Novi frajer", Mahala u magli", "Pišonja i Žuga", "Karabaja", "Možeš imat' moje tijelo", "Djevojčice kojima miriše koža", "Lutka s naslovne strane", "Jugo 45", "Počasna salva", "Kupi nas, Ali", "Boško i Admira", "Ibro dirka", "Stanje šoka", "Fikreta", "Zenica bules", "Fildžan viška"... U publici su bili i brojni muzičari koji su kolegama po notama došli da pruže podršku i uživaju njihovim pjesmama: Geronimo, Alen Islamović, Elvis J. Kurtović...


Zabranjeno pušenje je ovim nastupom obilježilo 35 godina profesionalnog rada, a to je ujedno i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija (prvi u nizu koncerata koje će organizirati do 29. novembra sljedeće godine kada je i zvanično rođendan Centra). 


Ulaz na koncert je bio besplatan jer je to poklon grupe Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija građanima i gostima Sarajeva.


Što je Sejo obećao pred koncert, to je i ispunio. Za publiku je, ali i za sebe i bend, priredio jedno lijepo veče i poseban muzički spektakl. Zabranjeno pušenje je još jednom opravdalo popularnost na muzičkoj sceni u Bosni i Hercegovini i regionu. 


Bend će za Novu godinu obradovati Mostarce i zapjevati na mostarskom šetalištu.


Više fotografija sa sinoćnjeg koncerta pogledajte ovdje

 


(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još