DELEGACIJA KOŠARKAŠKOG SAVEZA U LAKTAŠIMA

Mirza Teletović oduševljen nakon susreta s Dodikom: 'Nazire se svjetlo na kraju tunela, dolaze mnogo bolja vremena'!

Sport29.12.18, 10:16h

Mirza Teletović oduševljen nakon susreta s Dodikom: 'Nazire se svjetlo na kraju tunela, dolaze mnogo bolja vremena'!
Teletović je nakon sastanka sa Dodikom izrazio zadovoljstvo razgovorima, te nadu da za bh. košarku dolaze bolji dani, a posebno je istakao činjenicu kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao da će sve svoje resurse staviti na raspolaganje i pomoći radu Košarkaškog saveza BiH


 

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hecegovine Mirza Teletović boravio je u petak u Laktašima, gdje se susreo s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, s kojim je razgovarao o problemima s kojima se susreće bh. košarka. 


Nakon dugog i konstruktivnog razgovora, delegacija Košarkaškog saveza, koju su činili još potpredsjednici Dalibor Miloš i Borislav Spasojević, zatim generalni sekretar Amer Čolan, kao i Nihad Selimović i Aid Berbić, dobila je uvjerenja kako će RS, sa svoje strane, učiniti sve da košarka u našoj zemlji povrati primat i riješi probleme sa kojima se susreće, pogotovo finansijske. 


Teletović je nakon sastanka sa Dodikom izrazio zadovoljstvo razgovorima, te nadu da za bh. košarku dolaze bolji dani, a posebno je istakao činjenicu kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao da će sve svoje resurse staviti na raspolaganje i pomoći radu Košarkaškog saveza BiH. 


- Razgovarali smo o svim problemima sa kojima se susreće bh. košarka. Svi znaju da su naši najveći problemi finansijske prirode, ali nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, nazire se svjetlo na kraju tunela. Dobili smo čvrste garancije da će se stvari pomaknuti sa mrtve tačke i vjerujem da nas čekaju mnogo bolja vremena. Ovo je tek početak razgovora sa svim nivoima vlasti, jer bez pomoći države, svi sportovi u BiH su osuđeni na propast. Mi ne želimo dopustiti da naša košarka postane amaterski sport, već zbog svih naših velikana i svih generacija koje dolaze, želimo stvoriti uslove u kojima ćemo stvarati nove velikane i legende. Zahvalio bih na gostoprimstvu našim domaćinima i još jednom izrazio nadu da će se neke stvari napokon početi rješavati - rekao je Mirza Teletović, predsjednik KSBiH, koji je zajedno sa ostatkom delegacije posmatrao i meč ABA lige između Igokee i Cibone u kojem je tim iz Laktaša slavio pobjedu.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!